На початку вересня в Гамбурзі відбудеться бій чемпіона світу у важкій вазі за версіями IBF, WBA і WBО Володимира Кличка з претендентом за версією IBF Кубратом Пулєвим.

— Пулєв має вражаючу статистику боїв як на аматорському, так і на професійному рівні, — нагадав володар трьох чемпіонських поясів. — До того ж він володіє відточеною технікою і дуже вмотивований. На мою думку, він найкращий супертяж після мене. Я особливо тішуся з того, що 6 вересня знову боксуватиму в Гамбурзі. З цим містом мене багато що пов'язує: саме тут я розпочинав свій шлях у професіонали, а на O2 Арені завжди панує неймовірна атмосфера.

Нинішнє літо стало врожайним на чемпіонські пояси для вихованців вітчизняної школи боксу. Наприкінці червня в американському місті Карсон Василь Ломаченко з Білгород-Дністровського Одеської області завоював титул чемпіона світу за версією WBO у напівлегкій вазі в поєдинку з Гарі Расселом.

Господар рингу мав набагато більший досвід проведення поєдинків на професійному рингу. Його переможна серія налічувала 24 бої, 14 з яких американець завершував нокаутом. Попри це, дворазовий олімпійський чемпіон домінував упродовж усіх дванадцяти раундів і виграв напрочуд упевнено.

Віце-президент авторитетної промоутерської компанії Top Rank Карл Моретті заявив, що найближчим часом може відбутися міні-турнір чемпіонів за різними версіями в напівлегкій вазі. У цих змаганнях можуть взяти участь росіянин Євгєній Градовіч (IBF), Ніколас Уолтерс із Ямайки (WBA), суперчемпіон WBA філіппінець Ноніто Донейра та Василь Ломаченко (WBO). 

Валерій КАЛІНІЧ
для «Урядового кур’єра»