СПРАВИ ДІЛЬНИЧНІ. Під час спілкування з жителями мікрорайону старший дільничний інспектор Придніпровського райвідділу міліції міста Черкаси Сергій Чухало взяв на замітку цікавий факт. Одна з жінок поскаржилася, що з її банківського рахунку періодично без відома власниці зникає «кругленька» сума грошей. Почавши з’ясовувати всі обставини, дільничний встановив: кредитна картка завжди зберігається надійно, і коду, окрім власниці, ніхто не знає. Але факт залишався фактом: майже щотижня з рахунку продовжує зникати близько тисячі гривень. 

Встановити, куди зникають кошти потерпілої та хто за цим стоїть, було непросто, проте досвід правоохоронця допоміг йому швидко натрапити на слід зловмисника. В поле зору потрапив колишній чоловік потерпілої, який нині проживає в одному із сіл Черкаського району. Під тиском незаперечних доказів, зібраних дільничним під час перевірки, чоловікові не залишалося нічого іншого, як повністю зізнатися у скоєному.

Зловмисник пояснив, що випадково дізнався про можливість знімати гроші з чужого рахунку без банківської картки. Для цього потрібні були лише дані клієнта банку та номер його телефону. Згадавши, що у колишньої дружини є така картка, чоловік вирішив цим скористатися. Протягом двох  місяців зловмисник знімав кошти з рахунку колишньої дружини. Своїми незаконними діями зловмисник завдав потерпілій збитків більш як на сім тисяч гривень. За фактом шахрайства слідчий відділ Придніпровського райвідділу міліції розпочав кримінальне провадження. Кримінальний кодекс передбачає у таких випадках покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.