Коман­ді з Луганщини на ХVІІ Всеукраїнському зборі-змаганні юних рятувальників «Школа безпеки» випала змога під час показових виступів продемонструвати вміння з надання домедичної допомоги постраждалим з різними видами травм. Представляла Луганщину коман­да із Сєверодонецька, адже свого часу виборола першість області. Загалом у зборах, які відбулися на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, брали участь 22 команди з різних куточків України. Кожна з них мала змогу показати власні навички. Усіх підлітків вразив виступ професійних рятувальників, які продемонстрували майстер-клас, показавши, як оперативно вони працюють.

До програми збору-змагань увійшов зокрема конкурс із надання домедичної допомоги. Фото з сайту департаменту освіти і науки Луганської ОДА

Саме заради цього й збирали у Львові молодь. Метою заходу став розвиток у дітей та підлітків життєвих навичок з виживання в екстремальних ситуаціях, популяризація здорового способу життя, як повідомляє обласний департамент освіти і науки. За підсумками змагань команда Луганської області увійшла в десятку найсильніших в Україні, посівши сьоме загальнокомандне місце.

Іванка МІЩЕНКО
для «Урядового кур’єра»