На 11:00 годину у Львові проголосували 22% виборців. Такими є дані Комітету виборців України у Львівській області. Це дуже висока явка, твердить представниця комітету Оксана Дащаківська.

Всі дільниці у Львові та області відкрилися вчасно. У трьох районах області члени дільничних комісій ще перед початком голосування молилися разом зі священиками за проведення спокійних і чесних виборців.

На окремих дільницях спостерігаються черги виборців. Пік голосування припадає на 13-14 годину, люди приходять з богослужіння у церквах.

Як розповіли в опитуванні Радіо Свобода виборці, більшість із них знали, за кого голосуватимуть. Люди хочуть, щоб вибори пройшли спокійно, щоб президент був обраний у першому турі. Адже сьогодні, за їхніми словами, важливо забезпечити мир у всій державі.

На дільницях у Львові та області проголосують близько 900 переселенців з Криму та Донбасу.

За даними громадянської мережі «Опора», у день виборів спостерігачі зафіксували у Львові біл-борд з агітацією за кандидата Яроша. Також на окремих дільницях Львівщини спостерігачі зафіксували кілька випадків видачі бюлетенів без пред’явлення паспорта громадянина України. Переважно йдеться про пенсіонерів, які прагнуть отримати бюлетені за пенсійним посвідченням чи копією паспорта. Але в більшості випадків члени ДВК вимагають прийти з паспортом, інформують активісти «Опори».

Загалом на Львівщині налічується понад 1 мільйон 900 тисяч виборців. За прогнозами експертів, участь у виборах візьмуть понад 80% виборців регіону.

Радіо Свобода