Кредитні карти можуть незабаром відійти у минуле. Група студентів із Лундського університету у Швеції вигадала новий спосіб оплати: біометричні платежі, які здійснюються, так би мовити, «за помахом долоні». Все, що вам потрібно – притиснути долоню до пристрою та ввести чотири останні цифри номера вашого смартфона, і – готово. Ідея (її назва Quixter) належить Фредрікові Лейфланду, студенту інженерного факультету, який прагнув пришвидшити процес оплати та раз i назавжди позбутися проблем, пов’язаних із втратою кредитної карти.

«Ідея спала мені на думку, коли я стояв у черзі в продовольчій крамниці. Я зрозумів, що найбільш трудомістка частина процедури – власне, оплата. І що є спосіб пришвидшити її. Ось так і почався Quixter», – розповідає Фредрік Лейфланд.

Інфрачервоний сканер використовує для ідентифікації венозну структуру, яка є унікальною в кожної людини. Технологія сама по собі – не нова. У Японії її вже багато років використовують для доступу до медичної документації. Назагал технологія використовується для ідентифікації особи. Проте Quixter вперше пропонує її застосування у платіжній системі.

«Це справді дуже зручно, і вам не потрібно носити з собою готівку. У студентському містечку, навряд знайдеш банкомат, тож це – справді чудово: мати можливість отакої оплати. І дуже швидко», – так висловлюються студенти про винахід їхнього товариша.

За словами винахідника, ця система – безпечніша, ніж використання відбитків пальців. Майбутнє покаже, яка із двох систем виявиться зручнішою і довговічнішою.

 Copyright © 2014 euronews