Запорізькі митники поповнили фондові скарбниці краю унікальними експонатами. Так, до обласного краєзнавчого музею начальник Запорізької митниці Міндоходів Михайло Бізіля передав 14 монет різного гатунку, датованих ХVIII—ХХ ст.

Скарб митники місцевого міжнародного аеропорту накопичували протягом кількох років, вилучаючи незаявлені історичні й культурні цінності у громадян, які відбували в інші країни із порушенням українського законодавства.

Здебільшого порушниками митних правил виявилися громадяни Російської Федерації, які мали відлітати до Москви. Монети, які вони прагнули вивезти таємно, конфісковані в дохід держави.

Серед культурних цінностей, які час від часу знаходять митники, і унікальне видання. Книжку «Veit J. Леченіе женскихъ болъзней. Для практических врачей. Перевод съ немецкого д-ра мед. Л. А. Гусакова. С.-Петербургъ, Практическая медицина», вилучену у справі про порушення митних правил, датовано 1913 роком. За словами Михайла Бізілі, раритетне видання фахівці виявили під час митного огляду особистих речей громадянина України, що прибув до Запорізького аеропорту. Оскільки він не заявив про унікальну книжку ні письмово, ні усно, чим порушив митні правила, її також було конфісковано у дохід держави. За висновком фахівців, ця книжка — антикварне видання, має культурну та історичну цінність.