Віче на Майдані у понеділок ввечері мало не перетворилося на штурм Верховної Ради. Активісти вимагали рішучих дій проти сепаратистів на Сході і Півдні, а також змін у владі. Під будівлею Ради навіть підпалили шини. Проте, аби не дестабілізувати ситуацію, майданівці від рішучих дій наразі втрималися.

Тим часом з-під Словянська повідомили, що Національна гвардія, яка намагалася увійти до міста, відступила. За неперевіреними даними, є поранені.

Неспокійно було й у Жданівці, Макіївці, Луганську, Маріуполі та кількох інших містах.

У Горлівці радикальні сепаратисти взяли штурмом місцеве управління МВС та мерію і проголосили своїх начальників. Частина міліціонерів чинила спротив.

Українська влада тим часом твердить, що має докази причетності Росії до подій на Півдні і Сході України. СБУ оприлюднила аудіозапис телефонних розмов, за її даними, російських диверсійних груп. А заступник голови АП Андрій Сенченко заявив, що слідчий ізолятор СБУ «забитий затриманими російськими агентами».

У соцмережах люди пишуть, що у більшості населених пунктів, де сталися заворушення, проросійські активісти і далі утримають захоплені будівлі і позиції, проте силовики на відкрите протистояння не йдуть.

З Донецька передає власний кореспондент euronews Сержіо Кантоне:

«Більшість людей тут почуваються заручниками обставин. Чимало адмінбудівель регіону окупували представники активної меншості, у той час як мовчазна більшість, здається, лише пасивно пливе за течією».

 Copyright © 2014 euronews