СИТУАЦІЯ. Аварія, що сталася  нещодавно на самопливному Лівобережному колекторі на території Бортницької станції аерації, стурбувала мешканців Черкас. 
— Ми переконані, що наші київські колеги оперативно та якісно ліквідують наслідки непередбачуваної ситуації, — прокоментував ситуацію директор КП «Черкасиводоканал» Сергій Овчаренко. – У свою чергу ми посилили контроль якості річкової води. За потреби ми можемо оперативно включити резервний водозабір, який розташований на р.Вільшанка.
Керівник водного підприємства наголошує, що городяни не повинні хвилюватися, адже Водоканал відстежує та контролює ситуацію.
Аварія на самопливному Лівобережному колекторі на території Бортницької станції аерації, за інформацією офіційного сайту ПАТ «АК «Київводоканал», локалізована. Водночас «Київводоканал» повідомляє, що ліквідація аварії триватиме близько двох місяців.
На місці прориву працює спецтехніка.
Слід зауважити, що «Київводоканал» неодноразово інформував про катастрофічну ситуацію, пов’язану зі зношеністю каналізаційної системи, та необхідність модернізації Бортницької станції аерації . Це — єдина очисна споруда столиці України, побудована ще у 1960-х роках, у той час, як мегаполіси багатьох країн світу мають по декілька таких станцій.
Відомий еколог, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко упевнений, що через аварію на Бортницькій станції аерації жителям Черкас, Канева й Новоукраїнки, які п’ють воду з Дніпра, не позаздриш. Він застерігає щодо можливості екологічної катастрофи, масштаби якої залежатимуть від того, наскільки швидко відповідні служби ліквідують наслідки аварії. Крім людей, може постраждати й риба.