ПРЕМ’ЄРА. В українців з’явилася вагома причина зустріти Новий рік в кінотеатрі всією сім'єю: 1 січня 2013 року  в  українському прокаті з'явиться пригодницька драма  «Життя Пі»  у форматі 3D. 

Головний герой фільму, Писин Молітор Патель (Пі) – індійський юнак, якого назвали на честь басейну у Франції, виріс в Пондішері (Індія) у родині управителя  зоопарком.  За причин, пов'язаних з політичними та економічними подіями, батьки  Пі змушені переїхати в Канаду і вирішили забрати із собою також зоопарк. Одного разу вночі під час шторму корабель зазнає аварії, і вся родина Пі тоне.

Пі, який вижив після страшної корабельної аварії,  опинився у рятувальному човні, але не один. Разом з хлопчиком врятувався бенгальський тигр ...

І хто тут головний? Кадри з фільму

Спершу хижак, зрозуміло, спробував вгамувати свій голод юним супутником, але відвага хлопця не дала йому цього зробити.

Індійський підліток і бенгальський тигр проведуть разом у човні дев'ять місяців – саме стільки вони дрейфували у водах Тихого океану.  Перед глядачем розгорнеться зворушлива історія становлення дивовижних взаємовідносин між людиною і хижим звіром. Ці відносини не можна назвати прихильністю або дружбою. Це, швидше зв'язок, який відбувається на глибинному, первісному рівні, коли двоє дітей природи виявилися в однаковому становищі і розуміють один одного без слів.

Щоб витягнути глядача на волю з міцної клітки його свідомості, необхідно, для початку, розхитати її прути. Філософська алегорія, наведена письменником Янном Мартель в його романі, справляється з цим завданням чудово, як і оскароносний  режисер  Енга Лі, що взявся за екранізацію цієї дивовижної історії.

«Підготовка до виробництва тривало близько півроку. Ми довго будували складні декорації. Крім того, наш тигр — анімаційний. Ми отримали багато зауважень від дресирувальників, перш ніж змогли цілковито інтерпретувати всі рухи, звички та поведінку тварини», – сказав режисер фільму.

В такі моменти є над чим подумати

«Життя Пі» знімали на кількох локаціях у Тайвані та Індії. Більша частина робочого процесу відбувалася у великому басейні, де завдяки новітнім технологіям створювали величезні хвилі. Ця конструкція, до речі, є найбільшою серед усіх коли-небудь побудованих для знімання.

Пі зіграв актор дебютант Сурадж Шарма. Під час зйомок Шармі виповнилося 18, і подарунком від знімальної групи до дня його народження став велосипед. «Це велика історія пригод. Історія незвичайних стосунків і порятунку. Коли підліток опиняється наодинці зі своїми проблемами, він швидко дорослішає. Подібне сталося колись зі мною, тож мені було легко зрозуміти сутність головного героя», - розповідає Сурадж Шарма.