Рівнянин Михайло Романчук зібрав повний комплект медалей і встановив рекорд на чемпіонаті Європи з плавання  серед юніорів у м. Дордрехті (Нідерланди).

500 найсильніших європейських плавців змагалися за перемогу та прагнули прославити кожен свою країну. Збірна України складалася з 13 спортсменів, та впевненим лідером у ній став вихованець Рівненської ДЮСШ №2 Михайло Романчук. У своїх традиційних дистанціях — 400, 800 та 1500 метрів вільним стилем — він здобув повний комплект нагород: «бронзу», «срібло» і нарешті «золото». Та ще й встановив новий рекорд чемпіонатів Європи серед юніорів: буквально вирвав перемогу на 800-метровій дистанції, обійшовши головного суперника-поляка майже на 3 секунди.

І переможці люблять м’які іграшки. Фото надане автором

— Михайло показав блискучий результат, уся наша команда вболівала за нього, а я особисто просто зірвав голос, — зізнався головний тренер збірної України, голова тренерської ради федерації плавання Андрій Сердінов.

Неабияк хвилювався й незмінний тренер Михайла Петро Нагорний, який поруч із хлопцем із 6 років — відтоді, як батьки вперше привели його до басейну. І хоч Рівне не може похвалитися навіть 50-метровою акваторією, а має лише 25-метровий басейн, головне, виявляється, навіть не в умовах, а в наполегливості та волі до перемоги.

Михайло виявився супервольовим не лише у плаванні, яке стало для нього способом життя (14-річним став майстром спорту з плавання). Торік він із золотою медаллю закінчив Рівненську ЗОШ №5 і став студентом Рівненського державного гуманітарного університету за фахом «Здоров’я людини». І це попри те, що вдома юнак буває 5—7 днів на місяць.

— Оскільки моя мама вчителька, ми вчилися разом: нерідко уроки робив у перервах між тренуваннями, а домашні завдання ми з нею звіряли телефоном. Надзвичайно вдячний батькам і тренерові, які мене підтримують завжди, — каже чемпіон.

Нині майстер спорту міжнародного класу Михайло Романчук готується до других літніх юнацьких Олімпійських ігор, які відбудуться в серпні у Китаї. І, звісно, сподівається, що й там, як у Нідерландах, він стоятиме під переможним прапором України і, поклавши руку на серце, виконуватиме наш гімн.