РОБОЧА ПОЇЗДКА

Учора Президент ознайомився з ходом будівництва Південного обходу навколо Дніпропетровська

У рамках робочої поїздки до Дніпропетровської області Віктор Янукович ознайомився з ходом будівництва першої черги автодороги Південного обходу обласного центру.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул поінформував главу держави, що всі будівельні роботи йдуть згідно з графіком, і вже за два тижні планується ввести в експлуатацію ділянку автодороги завдовжки 18 км.

До слова, ще в квітні під час робочої поїздки до цього ж регіону Президент схвалив будівництво першої черги автодороги Південного обходу Дніпропетровська. Згідно з його дорученням, цей проект увійшов до переліку будівництва автошляхів на поточний рік. І сукупна вартість робіт становила 810 млн грн.

У цілому ж передбачається, що завдяки об’їзній автомагістралі збільшиться пропускна здатність доріг Дніпропетровська, покращиться екологічна ситуація, а значна частина транзитних транспортних потоків виводитиметься взагалі за межі міста. Як повідомляє прес-служба Президента, загальна протяжність Південного обходу становитиме 64 км.

Окрім цього, вже у селі Майське Віктор Янукович провів виїзне засідання Ради регіонів. Учасники заходу винесли на порядок денний розгляд ситуації, пов’язаної із запровадженням ініційованих Президентом реформ. Окремо обговорювалися стратегічні завдання у сфері АПК, хід земельної та медичної реформ і роль місцевої влади у їхній реалізації. Визначався й план роботи Ради регіонів на 2012 рік.

  Керівник Дніпропетровщини Олександр Вілкул пообіцяв Президенту ввести в експлуатацію першу ділянку дороги за два тижні. Фото Андрія МОСІЄНКА

Тож із перших слів Віктора Януковича присутні зрозуміли: запорукою майбутнього України та її успішного розвитку стане саме ефективне запровадження реформ.

Глава держави визнав, що реалізація перетворень у країні — непростий, а подеколи й болючий процес. Однак без цього, на його переконання, наша держава не має змоги ефективно розвиватися. «Країна може стати по-справжньому розвинутою тільки тоді, коли ми наполегливо працюватимемо і досягатимемо високих стандартів. А їх неможливо досягти без реформ, без інвестицій, — акцентував Віктор Янукович. — Просто чекати — нечесно. Це наш з вами обов’язок перед дітьми, майбутніми поколіннями, батьками».

Докладніше про результати виїзного засідання Ради регіонів читайте у наступному номері «УК».