АНТИТЕРОР

Правоохоронці затримали чотирьох осіб,  причетних до вибухів у Дніпропетровську 

Президент Віктор Янукович заслухав доповідь керівників силових відомств щодо операції із затримання осіб, причетних до вибухів у Дніпропетровську. Керівник координаційного штабу з розслідування подій 27 квітня Генеральний прокурор Віктор Пшонка доповів главі держави, що завдяки спільним зусиллям усіх відомств встановлено та затримано чотирьох осіб, яких підозрюють у скоєнні злочину в Дніпропетровську. «Є всі докази, що ці чотири особи — безпосередньо учасники цього тяжкого злочину», — заявив Генпрокурор.

За його словами, вже відбуваються допити затриманих за участю їхніх адвокатів. Віктор Пшонка також додав, що за нормами Кримінального кодексу кваліфікація «тероризм» відносно злочину в Дніпропетровську підтверджується. Найближчим часом слідчі звернуться до суду щодо арешту затриманих. Генпрокурор запевнив, що все робиться в рамках закону, конституційних прав громадян і процесуальних норм.

Віктор Пшонка поінформував, що слідчо-оперативна група працювала скоординовано, злагоджено і продумано. «За цей час було проведено безпрецедентну кількість слідчих дій», — підкреслив Генпрокурор. Він додав, що над розкриттям злочину працювали найкращі слідчі СБУ, МВС та органів прокуратури, експерти-криміналісти, повідомляє прес-служба Президента.

Крім того, Віктор Пшонка доповів, що наразі слідство продовжує роботу над розкриттям проявів тероризму, зафіксованих раніше в Дніпропетровську й Харкові. Хід слідства дає підстави говорити, що ці злочини можуть бути розкриті найближчим часом, сказав він. 

У свою чергу Віктор Янукович зазначив: «Дуже важливо, щоб ми з вами врахували цей прикрий випадок тероризму в нашій країні під час подальшої роботи — для навчання наших спецпідрозділів і своєчасного реагування в таких випадках».

Глава держави також подякував усім, хто брав участь у розкритті злочину в Дніпропетровську. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»