ОБОРОНОЗДАТНІСТЬ

За словами Віктора Януковича, вояки повинні займатися безпосередньо бойовою підготовкою

Президент України Віктор Янукович представив вищому офіцерському складу Збройних сил України новопризначеного міністра оборони Дмитра Саламатіна. Глава держави побажав новому міністрові успішної діяльності на новій посаді, а його попередникові Михайлу Єжелю подякував за роботу.

Міноборони та Генеральний штаб ЗСУ мають спільно підготувати реалістичну концепцію радикального та ефективного реформування української армії. Саме такого документа глава держави очікує від очільника оборонного відомства і начальника Генштабу.

Новий міністр готовий виправдати довіру Президента. Фотоо Андрія МОСІЄНКА

У рамках реформування Збройних сил має бути підготовлено весь комплекс документів стратегічного оборонного планування. «Ці документи мають виходити із політики позаблоковості нашої держави, враховувати останні зміни військово-політичної ситуації в регіоні та спиратися на адекватну оцінку наявних ресурсів, зокрема економічних», — підкреслив Віктор Янукович.

Головним результатом такої реформи має стати створення компактних і ефективних Збройних сил, здатних захистити національні інтереси України, передає позицію Президента його прес-служба.

Особливу увагу під час представлення було акцентовано на нагальній потребі підвищення інтенсивності бойової підготовки військ та навченості особового складу ЗСУ. «Військові не повинні сидіти у казармах та займатися «шагістикою» на плацах, — зазначив Віктор Янукович. — Їхнє місце на полігонах, за штурвалами бойових машин. Там, де формується бойовий вишкіл».

Як один із пріоритетів усі реформаторські заходи мають передбачати зміцнення кадрового потенціалу української армії та розв’язання соціальних проблем військовослужбовців і їхніх родин. Президент чекає від уряду практичних заходів для вирішення проблемних питань забезпечення офіцерів житлом, висловившись за необхідність збільшення  рівня грошового забезпечення військових. «Ми в цьому році збільшуватимемо фінансування Збройних сил, переобладнання і забезпечення військовою технікою», — сказав Віктор Янукович.

Говорячи про потребу підвищення рівня грошового забезпечення військових, Президент додав: влада також не має права забувати про військових пенсіонерів, які віддали десятки років свого життя служінню державі.

А всі прояви марнотратства, тим більш корупції будуть жорстко каратися. «Мною дано відповідні доручення», — заявив Президент. І додав, що успіх діяльності нового керівника Міноборони безпосередньо залежатиме від злагодженої і наполегливої праці всього колективу відомства та Генерального штабу, кожного військового й цивільного спеціаліста.

«У найближчому майбутньому очікую на конкретні результати. Час розмов про військову реформу минув. У своїх практичних справах можете розраховувати на мою всебічну підтримку», — наголосив Президент, звертаючись до новопризначеного міністра оборони.

 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»