Які варіанти житла можна знайти в Києві для приїжджих і гостей української столиці? Перед Новорічними і Різдвяними святами «Урядовий кур’єр» спробував проаналізувати ціни на найбільш популярне житло в столиці.

Готелі

Це найпоширеніший тип житла для гостей міста. Значно економніше знайти готель не в центрі столиці, а відносно недалеко від метро чи основних транспортних розв’язок. У таких готелях і ціни нижчі, і умови значно кращі за економ-варіанти в центрі Києва. Скажімо, столичний готель «Верховина» пропонує проживання в комфортабельних номерах за ціною від 550 гривень за добу в одномісній кімнаті і від 350 гривень за одне місце у двоспальному номері. Заклад розташований на Великій окружній дорозі і займає територію площею понад два гектари. У готельний комплекс входять дві будівлі, які вдало розташовані на Окружній і на проспекті Перемоги. У вартість номера входить сніданок, безкоштовний Wi-Fi, фен, стоянка для легкових авто, а також замовлення квитків на поїзд чи автобус, на концерти, в кінотеатри та інші послуги.

Готельний комплекс "Верховина" вражає своїм сучасним дизайном. Фото з сайту  verhovina.ua

Одна з переваг проживання в готелі – можливість користування рестораном, конферец-залом та цілим набором послуг готельного комплексу, до того ж люди, які приїхали у відряждення, не матимуть проблем із оформленням чеків за проживання та інших документів, які після відрядження потрібно здати в бухгалтерію організації для звітності.

Оренда квартири

Доба оренди однокімнатної квартири в Києві стартує від 250 гривень – ціна залежить від стану житла, району розташування та багатьох інших чинників. При виборі такого житла слід бути дуже уважним, щоб знайти надійного власника чи посередника, який здає квартири в оренду. Хоча перевірити, чи відповідають заявлені в рекламі умови проживання реальному вигляду квартири, досить важко.

Хостел

Це найдешевший варіант житла у столиці для найбільш невибагливих проїжджих, готових ділити кімнату мінімум із кількома співмешканцями. Доба проживання у такому «гуртожитку» вартує від 75 гривень. Звісно, кухня, зал з телевізором, душові у хостелах спільного користування. Однак для багатьох сучасних молодих людей саме можливість проживання гуртом є фішкою. Нові знайомства, спільні перегляди кінофільмів у залі відпочинку і гучні тусовки є перевагою такого виду житла. Але якщо вам хочеться усамітнитися і відпочити після важкого дня у столиці, то краще обрати готель чи окрему квартиру.

Микола РЯБИЙ
для «Урядового кур’єра»