ТЕХНOЛOГІЇ

У Чернігові відкрито діалізний центр

Віднині чернігівцям, хворим на гостру ниркову недостатність, надаватиметься допомога на якісно вищому рівні. В обласному центрі нещодавно відкрито діалізний центр "Фрезеніус".

У медичному містечку на вулиці 1 Травня завжди людно. Але такого натовпу, як біля новобудови на території третьої міської лікарні, ще не доводилося зустрічати. Головною темою розмов було спорудження приміщення, як мовиться, "під ключ", у рекордно стислі терміни - лише за 5 місяців. Цей проект обійшовся провідній світовій компанії "Фрезеніус Медикал Кер" у 33 млн грн.

На урочистому відкритті центру були Посол Федеративної Республіки Німеччина доктор Ганс-Юрген Гаймзьот, виконавчий віце-президент "Фрезеніус Медикал Кер" Домінік Венер, головний нефролог Міністерства охорони здоров'я Микола Колесник, посадовці області.

Демонструючи лікувальні зали, пан Домінік Венер зокрема зазначив, що це єдиний в Україні діалізний центр, що оснащений сучасними апаратами гемодіалізу Fresenіus 5008. У 2008 році їх визнали найкращим інноваційним продуктом німецької промисловості. Сучасні апарати подовжують життя хворих на кілька десятків літ. Найстарший з пацієнтів "Фрезеніуса" перебуває на діалізі 39 років.

Новий заклад може забезпечити обстеження та лікування 255 пацієнтам. Ця процедура для них буде безкоштовною, плата відшкодовуватиметься з обласного бюджету.

За словами начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимира Ященка, новий центр гемодіалізу візьме на себе частину пацієнтів перевантаженого нефрологічного відділення обласної лікарні.