НА ЧАСІ

Прем’єр пропонує створити громадську раду з питань підготовки міжнародного пісенного конкурсу

Глава уряду Микола Азаров зустрівся з Анастасією Петрик, яка здобула перемогу в міжнародному пісенному конкурсі «Дитяче Євробачення-2012». Настя на зустріч із Прем’єр-міністром прийшла з батьком Ігорем, сестрою Вікторією та відомою українською дизайнеркою Діаною Дорожкіною.

Микола Азаров привітав дівчинку з блискучою перемогою на дитячому Євробаченні-2012, вручив квіти та символічні подарунки. При цьому глава уряду зазначив, що вже настав час зайнятися організацією проведення в Україні дитячого Євробачення.

Насті Петрик Микола Азаров подарував квіти. Фото Oлега МAРКЕВИЧA

«Для мене велике задоволення вас привітати. Хочу побажати успіхів, зокрема в організації тепер уже в нас, в Києві, цього конкурсу», — зазначив Микола Азаров. За його словами, вже після свят уряд готовий розглянути практичні питання організації дитячого Євробачення-2013. Відповідну заявку Україна подала, і результат її розгляду буде оприлюднено наприкінці січня. «Ми розглянемо ці пропозиції на засіданні уряду і приймемо рішення. Ми визначимося з тим, що потрібно від держави, і проводитимемо. Якщо ми зуміли провести Євро-2012, то дитяче Євробачення-2013 також зуміємо. Українці — дуже пісенна нація. Наше завдання — підтримати, допомогти, створити умови для розвитку талантів», — сказав Микола Азаров.

У цьому контексті Прем’єр-міністр запропонував створити громадську раду, яка б займалася питаннями підготовки до проведення конкурсу за підтримки держави.  При цьому Микола Азаров звернувся до дизайнерки Діани Дорожкіної з проханням подати пропозиції щодо складу ради, а також подумати над залученням до організації проведення конкурсу меценатів.

«Безумовно, держава підтримуватиме проведення в Україні дитячого Євробачення, але було б дуже добре запросити до цього процесу меценатів, творчу інтелігенцію, людей, які фінансово можуть допомогти організувати конкурс на високому рівні», — цитує слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Микола Азаров від імені уряду подякував Діані Дорожкіній, яка весь цей час допомагала сестрам Петрик костюмами, за величезну підтримку молодих талантів. «Приклад такого ставлення, допомоги та меценатства потребує оцінки уряду і значного поширення в Україні. Хотілося б, щоб у нашій країні було більше людей, які б допомагали талантам, а ми, у свою чергу, готові це підтримувати», — додав глава уряду. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»