ЄВРО-2012

Глава держави перевірив готовність головного спортивного об’єкта країни — НСК «Олімпійський»

Оновлений Національний спортивний комплекс «Олімпійський» у Києві буде гордістю країни, майбутнім вітчизняних футбольних клубів зокрема та українського футболу в цілому. Про це заявив Президент Віктор Янукович під час відвідання спортивного комплексу, де він ознайомився із завершальним етапом його реконструкції.

«Олімпійський» ще, безумовно, незавершений, але вже зараз ми можемо сказати — цей стадіон буде не гіршим, ніж у будь-якій європейській столиці, зокрема, Берліні чи Лондоні. Переконаний, що ми з вами маємо змогу на прикладі цього стадіону показати Європі, світові можливості нашої держави», — підкреслив Президент.

А віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков звернувся до Віктора Януковича із такими словами: «Стадіон практично готовий». Віце-прем’єр мав на увазі те, що готовність НСК «Олімпійський» до відкриття — 96%. Нині тут тривають будівельно-монтажні роботи, але вони також на завершальній стадії і виконуються відповідно до затверджених деталізованих календарних графіків.

Він нагадав, що на об’єкті вже завершено роботи з влаштування газону, повністю змонтовано системи дренажу, поливу та обігріву футбольного поля. Також на полі вже нанесено розмітку та встановлено ворота, повідомляє прес-служба глави держави.

Окрім цього Борис Колесніков наголосив, що урочиста церемонія відкриття НСК «Олімпійський» запланована на 8 жовтня. А перший матч на ньому проведуть збірні футбольні команди України та Німеччини 11 листопада, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Наприкінці огляду спортивного об’єкта Віктор Янукович перевірив якість нового поля стадіону, зробивши два символічні пробні удари по м’ячу.