ПРОЕКТИ

Розташований у центрі Донецька обласний художній музей здавна має один істотний недолік. Ще у 1960 році він отримав прописку на першому поверсі житлового будинку.

Художній музей, образно кажучи, вже давно виріс із коротких штанців: наявна тут площа не дає змоги запропонувати відвідувачам велику кількість картин, які зберігаються в запасниках, серед яких - полотна Івана Айвазовського, Валентина Сєрова, Василя Сурикова, Івана Шишкіна та багатьох інших відомих майстрів.

І ось нарешті ідея про "переїзд" музею почала втілюватися в життя. По-перше, в обласному бюджеті заклали 1,4 мільйона гривень на розробку проекту приміщення площею 20 тис. кв. метрів. По-друге, міська влада вже визначилася з місцем його розташування - неподалік від стадіону "Донбас Арена" . А по-третє, управління генерального плану Донецька запропонувало донеччанам взяти участь у виборі дизайну нового музею.

Фахівці відділу проектування та дизайну генплану міста розробили відразу чотири проекти майбутнього музею в різних стилях: від стилізації під античність до космічного купола, що трохи нагадує майбутні перші поселення землян на якійсь із поки необжитих планет. Який з них найбільш підходящий для художнього музею? Відповідь мають дати жителі міста, які толокою обиратимуть образ майбутнього приміщення.

Всі чотири проекти представлені на сайті управління генерального плану Донецька.