Минулої суботи перші автомобілі перетнули Дніпро Набережно-Хрещатицькою естакадою та Гаванським мостом

Рух в обидва напрямки розвантажує автомобільний потік між масивом Оболонь і центром столиці, вдвічі скорочує час у дорозі. У відкритті довгоочікуваної будови взяв участь і Прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Хочу вас привітати з черговою приємною подією у нашому житті - відкриттям цієї споруди. Це радісна подія, і треба сказати, далеко не остання", - підкреслив глава уряду на урочистостях під поривами жовтневого вітру.

На його думку, спровокована діями попередньої влади нестабільність перешкодила завершити це будівництво у заплановані терміни. Проте чинний уряд, приступивши до виконання обов'язків, планомірно впроваджує в життя всі свої плани: "У квітні ми сказали, що до жовтня цей об'єкт має бути завершено. Ось жовтень, і все завершено. Ми показали, що можемо дотримуватися свого слова. І це далеко не останній об'єкт в Києві, який ми здамо до кінця року", - наголосив Микола Азаров.

Крім того, масштабні інфраструктурні об'єкти реалізуються по всій країні: до кінця року всі заплановані буде здано в експлуатацію. А на 2011 - 2012 роки в уряду ще більше планів, повідомляє департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну. Микола Азаров подякував будівельникам за "подарунок киянам" та вручив найкращим працівникам урядові нагороди.

Втім, навіть урочистості не могли відволікти Прем'єра від нагальних справ у державі. Нісенітницею він назвав заяви окремих політиків про нестабільність економічної ситуації в країні.

"Кожен, у кого хороший зір, бачить, що відбувається в країні, і може сам відповісти на ці питання", - наголосив Микола Азаров. - Так, проблем у країні багато. На жаль, проблем таких, які за один день не розв'яжеш. Але не бачити того, що ці проблеми крок за кроком розв'язуються, не можна", - зауважив Микола Азаров.

Він заявив, що Україна виходить з кризи, відновлюються робочі місця, зростають обсяги виробництва. А відповідними заявами політики намагаються внести руйнівний хаос та створити панічні настрої в країні: "Говорять про якусь необгрунтовану емісію, про те, що нібито якийсь економічний провал в країні. Це повна маячня, нісенітниця, і я б назвав це все словом абсурд".