ВРАЖЕННЯ

На сукнях - етно, на голові - тюбики з-під фарби та рами для картин

Будь-яка колекція - це насамперед внутрішній стан дизайнера. Адже через численні витончені образи модельєри відкривають нам власні погляди на життя. Саме цим вітчизняні дизайнери вразили глядачів на Українському Тижні Моди.

Приміром, художницю Зінаїду Лихачову надихнули етномотиви. Це її перша колекція - досить яскрава, наповнена червоними, жовтогарячими, лимонними та блакитними кольорами, в основу якої авторка взяла сарафан. На елегантних виробах вишукано виглядали орнаменти.

А Лариса Лобанова вирішила здивувати шанувальників моди... живописом. Видавлені тюбики з-під фарби, рами для картин на голові та яскраві різнобарвні сукні. Проте сказати щось однозначне про цю колекцію важко, тому що в ній перегукувалися різні форми та навіть різні стилі, несумісні між собою: і класика, і спорт, після чого з'явилися ще моделі в купальниках.

Дизайнер Андре Тан чіткіше показав ідею своєї колекції. Його роботи - для жінок, які не сидять на одному місці. В цьому одязі можна піти і на роботу, і на прогулянки, скажімо, вечірнім Києвом. Піджаки нарозхрист, подовжена туніка, вузькі вкорочені штани - все це виглядало свіжо і по-молодіжному. Колекція виконана гармонійно в коричневих, сірих, чорних кольорах, незважаючи на різні форми одягу. Аж раптом на подіумі з'явилися яскраві золотаво-жовті костюми, які на тлі інших виглядали поодиноко, а також самотнім був єдиний білий костюм.

Закриття Українського Тижня Моди відбулося гідно. Найоригінальнішу колекцію Nіnetyfіve продемонстрував дизайнер Віктор Анісімов. Його колекція досить чиста і витримана - і в кольорі, і за формою. Нічого зайвого - вкорочені спортивні брюки, жилети та піджаки в холодних кольорах.