Звертається до вас головний бухгалтер Радивилівського територіального центру соціального обслуговування. Наш центр — бюджетна установа, яка має свій розрахунковий рахунок в Держказначействі. Розпорядник коштів — райдержадміністрація. Згідно з постановою Кабміну № 1417 від 29.12.2009 року, кошторис та штатний розпис терцентру затверджує керівник органу, який його утворив, —  голова  райдержадміністрації. Уточніть, будь ласка, яким пунктом (12 чи 33) постанови № 228 від 29.02.2002 року керуватись під час затвердження штатного розпису? І ще: директора центру призначає на посаду місцевий орган виконавчої влади. А хто має право призначати його заступника та інших працівників центру?

Світлана ЗВАРИЧ,
м. Радивилів Рівненської обл.

Ірина КИСЛЯК,
директор Департаменту у
справах людей похилого віку
та соціальних послуг
Мінсоцполітики:

— Щодо першого питання,  то: а) пункт 12 постанови № 228 використовується при складанні проекту бюджету на відповідний бюджетний рік, коли складаються проекти кошторисів та проекти штатних розписів; б) пункт 33 постанови № 228 застосовується після затвердження розпису державного бюджету, коли Державна казначейська служба доводить до головних розпорядників витяги з його складових частин, які є підставою для затвердження в установленому порядку кошторисів та штатних розписів.

Щодо другого питання, то, відповідно до підпункту 7 пункту 11 Типового положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 29.12.2009 року № 1417, директор територіального центру призначає в установленому порядку на посаду і звільняє з посади працівників територіального центру, в тому числі заступника директора територіального центру.