Кого з нас не  зупиняли на вулиці промоутери і не пропонували щось безкоштовно? Ось так недавно і мене біля входу в магазин схопила за руку дівчина з пропозицією навідатись до фітнес-клубу на безкоштовне заняття. Не можу сказати, що маю аж такий надлишок ваги, але ж худнути  нікому не завадить. Саме тому погоджуюсь на заняття. Проте дівчина не вгамовується і пропонує взяти із собою за компанію ще й подругу. Єдине, відразу ж потрібно було визначитись із іменем подруги. Проте знайти знайому, яка захоче погожої днини до фітнес-зали, ось так відразу  не можу.

Звісно, можна було б просто «позливати» номери телефонів подруг. Нехай  би  так звані промоутери вмовляли їх по телефону, проте подруг, яким би хотілось зробити таку «послугу», не пригадала. Тому на безкоштовне заняття йду сама. Благо, що йти далеко не треба, клуб дислокується у дворі. Так-ось, зустрічають мене люб’язні  дівчатка і пропонують подивитись на заняття. Сиджу, дивлюсь, як інші відвідувачки, вагою під центнер, «страждають» на тренажерах. Милуюсь цією неперевершеною красою 20 хвилин і розумію, що вже хочу додому, до телевізора, там все-таки «картинка» перед очима краща.

Мабуть, усі ці емоції відбилися на моєму обличчі, бо підійшла інструктор і почала розпитувати, скільки кілограмів хочу скинути і таке інше. Після «знайомства» запропонувала зважитись і помірятись. Чом би й ні?! Вага не здивувала, бо знаю її. А от обмірювання талії сантиметром було з секретом. Так, коли інструктор обмірювала груди, сантиметр буквально «врізався» в тіло. Проте коли справа дійшла до животика, сантиметр не натягувала, так само виміряла і п’яту точку. Неважко здогадатись, що якби я записалась на ці заняття, то через місяць мене б обміряли «міцно» і я б «схудла» на кілька сантиметрів.

Проте обмірювання — не  цікаве, інша річ підрахунок вартості занять. Так-ось, тим, хто забажає відвідувати цей заклад, потрібно придбати абонемент на рік, три або шість місяців. Від того, який абонемент купує відвідувачка, залежить і вартість занять. Якщо є бажання ходити цілий рік і займатись, то це коштуватиме 161 грн на місяць, якщо ж придбати абонемент на півроку, то місяць занять обійдеться в 250 грн. Звісно, купувати абонемент потрібно  зараз. І платити теж. Але це ще не все. Бажаючі займатися мають стати членами клубу, за це задоволення потрібно зробити внесок у розмірі 500 грн. Проте сьогодні і тільки сьогодні можна оформити знижку в розмірі 50% на членство. На запитання, що це дає, у відповідь чую — членство. Ну і за це дякую. Потім ще потрібно було доплатити ще за щось 500 грн.

Загалом для тих, хто хоче скинути зайве, сума три тисячі гривень на рік несуттєва. Але ж варто врахувати, що за ці гроші вам увімкнуть касету, на якій жіночий голос  розповідатиме, що і як потрібно робити. Особисто займатись із відвідувачками ніхто не буде. І можна купити аудіо-касети і самостійно займатись вдома. Також варто врахувати, що система оплати послуг  дуже цікава, оскільки після оформлення членства починаються щомісячні членські платежі. Ось так і виходить, що спочатку платиш небагато, але потім починають тобі виставляти додаткові рахунки то за те, то за се. Керівництво таких закладів завжди знає, де і за що  має доплатити їхній клієнт. Та кому це треба?!