ЗАСІДАННЯ 

Представників гірничо-металургійного та хімічного комплексу Президент попросив долучитися до захисту довкілля
 

Пленарне засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів глава держави присвятив темі проведення реформ та новим інвестиційним можливостям України. Передовсім він запросив присутніх на матчі чемпіонату Європи з футболу, а потім почав говорити про те, що підготовка до цього спортивного свята стала додатковим поштовхом до зростання рівня національної економіки, створення нових робочих місць завдяки залученню до робіт українських будівельних компаній.

Окремо Президент подякував інвесторам за участь у соціальному розвитку держави: «Наша мета — скоротити відстань між багатими і бідними верствами населення. Ваша участь у різних соціальних інвестиційних програмах є знаковою для людей». Він пообіцяв і надалі пропонувати їм брати участь у реалізації інших соціальних проектів: «Таким шляхом ми підвищимо рівень життя людей, надання медичного обслуговування, соціального захисту населення».

Президент України запросив іноземних інвесторів на великий футбол. Фото Михайла МАРКІВА

На засіданні йшлося і про вдосконалення вітчизняного законодавства, яке працюватиме на поліпшення інвестиційного клімату. За словами Віктора Януковича, рівень інвестицій минулого року зріс на 22%, а за перший квартал цього року становив приблизно 30%. Аби ще підвищити цей показник, влада має підготувати спеціальні програми. На думку Президента, в такий спосіб зростатиме кількість інвестиційних проектів і якість товарів.

Відзначив глава держави і зміни на краще в гірничо-металургійному комплексі. «На кожному технологічному циклі істотно поліпшуються показники. І наші інвестори почали вкладати кошти в екологію. В кожному проекті закладається не менш як 10% коштів, які буде спрямовано на поліпшення екологічної ситуації, — сказав він, а потім звернувся до представників гірничо-металургійного та хімічного комплексу: — Якщо у вас виникне бажання долучити до цієї роботи мене особисто, я готовий разом із вами подивитися на українське законодавство, яке б створювало для вас мотивації вкладати кошти в екологічні проекти».

Модернізація закладів системи охорони здоров’я, будівництво нових сучасних об’єктів — на це також звернув окрему увагу інвесторів Президент.

Говорив Віктор Янукович і про вдосконалення регуляторної політики держави. На його переконання, без боротьби з тяганиною і корупцією влада буде неспроможна створити сучасні умови для роботи інвесторів зокрема та бізнесу в цілому.