З 2006 року перебуваю на черзі щодо безоплатного отримання спецавтотранспорту за висновком облМСЕК як інвалід війни. Вже навіть перебуваю у списках тих, хто має право отримати автомобіль позачергово. Проте там, виявляється, утворилася своя черга. А обіцяного авто як не надавали, так і не надають, хоч минуло вже 5 років.

Хочу запитати: чи є взагалі сенс сподіватися?

М. БУСЛИК,
м. Гадяч Полтавської обл.

Оксана ПОЛЯКОВА,
директор Департаменту соціального захисту
інвалідів Мінсоцполітики:

— Право на пільгове забезпечення спецавтотранспортом інвалідів війни визначено статтею 13 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Механізм забезпечення спецавтотранспортом регламентується Порядком забезпечення інвалідів автомобілями, який затверджено постановою Кабінету Міністрів від 19.07.2006 року №999. Згідно з пунктом 25 Порядку визначено, що інваліди війни отримують автомобілі позачергово за наявності медичних показань.

Пунктом 29 Порядку передбачено, що інваліди війни безоплатно забезпечуються автомобілями із звичайним керуванням за наявності медичних показань для забезпечення автомобілем та протипоказань до керування ним.

За повідомленням Головного управління праці та соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації, ви як інвалід війни, відповідно до заяви та висновку облМСЕК від 30.03.2006 року, перебуваєте  на обліку для забезпечення автомобілем на вищезазначених умовах. На даний час ваша облікова черга №208 серед осіб, які мають право на забезпечення спецавтотранспортом позачергово.

При забезпеченні інвалідів спецавтотранспортом за рахунок коштів державного бюджету Міністерство соціальної політики не має права надавати перевагу будь-кому з них на отримання автомобілів, оскільки це призведе до порушення прав інших інвалідів.

За огляду на викладене, вас буде забезпечено спецавтотранспортом відповідно до вимог чинного законодавства при виділенні необхідних бюджетних коштів.