Стрічки ТОП-новин заполонили миколаївські події. У Кривому Озері поліцейські вбили чоловіка, в центрі Миколаєва хуліганять «мажори», активна громадськість мітингує за справедливість.

Тим часом у Миколаївському зоопарку отруїли сніжного барса. Гаспар, сніжний барс, «француз» помер протягом години. Тварині хтось кинув шматок отруєного м’яса. Він помирав, як собака, яку отруїли пігулками. Корчився, бігав по клітці з піною у роті на очах у відвідувачів. Вони й повідомили дирекцію про барса. Директор був на місці за мить.  Допомогти вже не можна було. Красива, благородна, унікальна тварина загинула. «Помер Гаспар. Наш сніговий барс. У мене на очах. Його отруїли. У мене немає слів. Працює поліція», — написав у соцмережах директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчій.

Драматична історія з отруєнням тварин у Миколаївському зоопарку вразила всю громаду Миколаївщини. Тиждень тому в зоопарку загинула пума. Ймовірно, тварина також була отруєна. Голова обласної ради Вікторія Москаленко відреагувала на ганебні факти. Мовляв, правоохоронці мають надати відповіді суспільству, — хто і з якою метою намагається дискредитувати зоопарк, завдавши важкого удару ззовні. Слід знайти і покарати винуватців трагедії. «Однозначно, всі ми маємо зробити висновки з цієї ситуації. Передусім депутати всіх рівнів — місцевих рад і Верховної Ради — повинні перейнятися пошуком коштів для облаштування у зоопарку системи відеоспостереження, — зазначила керівник. — Лише в такий спосіб вдасться  врятувати і захистити тварин, які сьогодні є в колекції Миколаївського зоопарку».

Все правильно, все так і має бути. Якби не «проте». Проте існують інші, відмінні від чиновницьких, закони. Наприклад, закон тепла й доброти. Саме таким законом керувалася Ганна Полянська, яка стала мамою для дитинчати ягуара. Жінка  дала притулок тваринці, яку не схотіла годувати юна мати. Все, як у житті. Батьки та діти. І трагедії такі, як у житті.

Є версія, що барса й пуму отруїли навмисно. Щоб дошкулити директору зоопарку, який мав приймати гостей з Міжнародної асоціації зоопарків. Начебто хтось намагався заплямувати репутацію Миколаївського зоопарку і скомпрометувати особисто директора. Сумна версія. Невже задля приборкання неугодного директора необхідно травити красеня-барса чи дівча-пуму? Невже хтось схотів взяти на себе той клопіт директора? Невже не можна було відкрито заявити про свої наміри? Навіщо ж тварин труїти?

Людей вбивають, тварин вбивають... У чому ж тварини винні? Новини такого змісту стають, на жаль, звичними. Панове! То хто ж чинить по справедливості: такі люди чи звірі?!