ОСВІТА

В Україні більшає першокласників, нових сучасних шкіл і поліпшується соціальний захист учителів  

Першого дня нового навчального року Президент Віктор Янукович взяв участь у відкритті реконструйованої столичної спеціалізованої школи №106 І—ІІІ ступенів із поглибленим вивченням англійської мови.

Глава держави привітав дітей, їхніх батьків і педагогів із початком нового навчального року, перерізав символічну стрічку та оглянув приміщення оновленої школи, зокрема комп’ютерний клас, спортивний та актовий зали, та один із лінгафонних кабінетів. Голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов доповів про проведені в рамках реконструкції роботи, Президент передав директорові школи Олександрові Колосенку сертифікат на сучасне комп’ютерне обладнання.

Народна артистка України Ольга Сумська, яка торік звернулася до Віктора Януковича із проханням посприяти у вирішенні питання щодо завершення реконструкції навчального закладу, подякувала главі держави за допомогу. «За півроку відновити школу — це абсолютний рекорд. Ми вдячні Президентові за його чуйність, доброту й небайдужість», — сказала актриса.

Таке побажання обов'язкого здійсниться. Фото Михайла МАРКІВА

Учителька початкових класів школи №106 Леся Мантула розповіла, що нині до оновленої школи прийшло втричі більше першокласників, ніж у попередні роки, повідомляє прес-служба Президента.  А міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник доповів главі держави про збільшення кількості першокласників у новому 2012/2013 навчальному році: «Якщо торік до 19 тисяч 870 українських шкіл пішли 404 тисячі першокласників, то цього року, згідно з моніторингом міністерства, — на 27 тисяч більше, тобто 431 тисяча першокласників».

Відколи у червні 2010 року було поставлено завдання про створення відповідних умов дошкільної підготовки дітей, відомство розробило нову програму та сучасні стандарти в цій сфері. «Найголовніше — у країні відновив свою роботу 651 дитячий садок», — зазначив міністр. Крім того, створено кілька тисяч додаткових дитячих груп у дитсадках, які існують. «Загалом місць для дошкільнят побільшало на 172 тисячі», — наголосив Дмитро Табачник.

Тому створення найкращих умов для здобуття дітьми та молоддю якісної освіти є одним із пріоритетів влади, адже тільки високоосвічене суспільство здатне в сучасному світі ефективно працювати на розбудову сильної незалежної держави. «Це те завдання, яке стоїть перед владою, перед суспільством. Воно є настільки відповідальним, що ми не можемо ставити це питання на друге місце», — наголосив глава держави.

Саме з якісною освітою, переконаний Президент, пов’язане майбутнє України. «Ми бачимо, що тільки інтелектуальна, культурна міць наших людей, молодого покоління здатна побудувати сильну, незалежну державу», — зазначив він. І додав, що цього року буде відкрито понад 40 нових шкіл із сучасними технологіями навчання. А особливу увагу влада приділятиме сільським школам. Цього року, зазначив він, для їхніх потреб буде придбано більш як тисячу автобусів.

Окремо наголошено на належному соціальному захисті працівників освіти. «Ми зобов’язані і все робитимемо для того, щоб наші освітяни були соціально захищені, щоб рік у рік зростала їхня заробітна плата. І цей рік — не виняток, — сказав глава держави. — І влада виконає свій обов’язок перед працівниками освітньої сфери».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»