ПЕРЕВІРКА

В зоні відпочинку Коблевого виявлено порушення санітарних норм

Щойно твоя нога ступить на пляж, як наче з-під землі з’являються численні торговці їжею на будь-який невибагливий смак. Пиріжки та чебуреки, варена кукурудза й креветки. І ми, розпечені сонцем, наче втрачаємо розум — починаємо «балувати» себе пляжними делікатесами. Часто-густо подібні «балування» закінчуються лікуванням.

Співробітники ветеринарної міліції УМВС України в Миколаївській області спільно з працівниками ветеринарної інспекції Березанського району провели заходи з попередження стихійної торгівлі поблизу зон відпочинку в Коблевому. І головна увага була акцентована на дотриманні законності в торговельній сфері саме на узбережжі. До проведення заходів залучені правоохоронці, які забезпечують охорону громадського порядку в зоні відпочинку с. Коблеве, також запрошені представники місцевої районної адміністрації і спілки підприємців регіону. А головною метою стало недопущення обігу недоброякісних продуктів, аби запобігти можливим отруєнням відпочивальників.

Громадянський порядок у Коблевому оберігють правоохоронці. Фото Олени ІВАШКО

Співробітниками ветеринарної міліції складено 11 адміністративних протоколів за ст. 107 КУпАП (порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог), санкцією якої передбачено покарання у вигляді накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, тридцять громадян були офіційно попереджені про заборону стихійної торгівлі.

Взагалі з початку червня 2012 року відділом ветеринарної міліції УМВС на території Миколаївської області перевірено 143 об’єкти, у тому числі 20 ринків, 13 автомобілів, 42 пункти громадського харчування. Під час відпрацювань притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП 143 правопорушника, штрафні санкції за якими становили понад 15 тисяч гривень.

За результатами перевірок складено 70 приписів про усунення виявлених порушень, призупинено роботу трьох об’єктів, які спеціалізуються на переробці продукції тваринного походження, та обмежено її обіг кількістю більш як три тонни.