В  Успенському соборі Києво-Печерської лаври, де помістили святиню, молебень відправили керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської митрополії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Митрополит Антоній назвав прибуття святині в Україну історичною подією. Він подякував главі держави Вікторові Януковичу та ігумену Ксенофонтового монастиря Святої гори Афон Олексію за те, що дали можливість доторкнутися до історії нашої церкви. Також він висловив подяку від митрополита Київського і всієї України Блаженнішого Володимира.

Ігумен Олексій, який супроводжує мощі під час їх перебування в Україні, у свою чергу, висловив особливу подяку Президентові за його турботу, благочестиві труди та можливість прибути в Україну. Він зазначив, що привіз святі мощі й ікону Георгія Побідоносця в Україну для того, щоб благословити український народ. «Ми привезли благословеннішого Святого Георгія, щоб віряни могли прийти і вклонитися цій святині. Нехай Святий Георгій допомагає всім», — сказав він.

Святі мощі благословлять увесь український народ. Фото Aндрiя МOСIЄНКA

Прибуття священної реліквії в Україну відбувається з благословення Святійшого Патріарха Константинополя і Нового Риму Варфоломія і Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Володимира та за сприяння Президента України. Також своє благословення на подорож святині в Україну дав Священний Кінот Святої Гори Афон, повідомляє прес-служба глави держави.

Мощі великомученика Георгія постійно зберігаються у монастирі Ксенофонт на Святій Горі Афон. За традицією, вивозити священні реліквії звідти можуть тільки під супроводом намісника того монастиря, в якому зберігаються святині.

ДОВІДКА «УК»

Де і коли можна вклонитися святим мощам  Георгія Побідоносця:  

04.11-10.11 — Храм Всіх Святих, м. Київ
10.11-10.11 — Чернігівська єпархія, м. Козелець
10.11-12.11 — Чернігівська єпархія, м. Чернігів
12.11-17.11 — Харківська єпархія, м. Харків
17.11-21.11 — Донецька єпархія, м. Донецьк
21.11-25.11 — Дніпропетровська єпархія, м. Дніпропетровськ
25.11-28.11 — Білоцерківська єпархія, м. Біла Церква
28.11-29.11 — Житомирська єпархія, м. Бердичів
29.11-01.12 — Житомирська єпархія, м. Житомир
01.12-03.12 — Львівська єпархія, м. Львів
03.12-05.12 — Спасо-Преображенський собор, м. Київ 

Відділ новин 
 «Урядового кур’єра»