ЗЛОЧИН  

Відбулося попереднє слухання у справі про вибухи в центрі Макіївки

На попередньому слуханні, що відбулося в Центрально-Міському районному суді Макіївки, прийнято рішення про розгляд справи "макіївських терористів" 30 травня у відкритому судовому засіданні. В резонансній справі проходять двоє обвинувачених - 24-річний Дмитро О. та 23-річний Антон В., яких правоохоронці затримали ще в лютому.

"Обидва обвинувачувані притягуються до відповідальності за ст. 258 ч. 2 КК України - терористичний акт, скоєний групою осіб, який призвів до особливо важких наслідків, - зазначив державний обвинувач у справі, прокурор Олександр Діхтярюк. - Окрім того, один із них також обвинувачується у скоєнні низки інших навмисних особливо важких злочинів: розбійний напад з метою заволодіння грішми потерпілого, а також замах на вбивство".

Підозрюваним "світить" до 12 років позбавлення волі, а молодику, який фігурує ще й у справі про напад на місцевого таксиста, загрожує довічне ув'язнення.

Прикметно, що невдовзі після затримання двох "терористів" з'явилися окремі припущення - мовляв, правоохоронці взяли "не тих". Певна річ, найактивніше досі відстоюють цю версію рідні та близькі підозрюваних, які переконані, що хлопці під тиском слідства взяли на себе чужу провину. Втім, правоохоронці іншої думки. "На допитах підозрювані підтвердили свою причетність до вибухів. Злочин розкрито", - повідомив ще кілька місяців тому прокурор Донецької області Володимир Гальцов.

За попередніми даними, дії зловмисників завдали чималих збитків: "Макіїввугілля" оцінює їх у 751 тисячу гривень, міське казначейство - у 72 тисячі, тутешнє управління освіти - майже у 30 тисяч, міліція - близько 14 тисяч гривень.

ДОВІДКА "УК"

Два вибухи прогриміли вранці 20 січня в самісінькому центрі Макіївки: біля входу до адмінбудинку ДП "Макіїввугілля" та поблизу торговельного комплексу "Голден Плаза". У записці, виявленій неподалік, невідомі попереджали про серію наступних вибухів у людних місцях міста. А щоб уникнути такої трагедії, вимагали від представників влади 4 мільйони євро.