МЕДИЦИНА

Виявлення хвороби на ранніх стадіях значно підвищує
шанси на подальше успішне лікування 

Учора Президент Віктор Янукович взяв участь у відкритті радіологічного корпусу Київського обласного онкологічного диспансеру. Вітаючи колектив закладу з цією подією, глава держави наголосив, що добре усвідомлює важливість відкриття нових сучасних медичних закладів у нашій країні. «Для людей — це надія на те, що можна зробити ранню діагностику, виявити захворювання і жити — просто жити на цій землі, бути здоровими  і радіти від цього», — щиро сказав Віктор Янукович.

Він запевнив трудовий колектив закладу, що влада і надалі приділятиме велику увагу питанням охорони здоров’я та реформуванню медичної галузі. У цьому контексті Віктор Янукович нагадав, що торік бюджетні видатки на розвиток цієї сфери збільшено на 15% (7,5 млрд грн), а цього року вони зросли ще на 10% (8,8 млрд грн).

«Ми вже профінансували понад 60% цієї суми. Переконаний, ми виконаємо це завдання. На наступний рік плануватимемо ще більшу суму», — підкреслив глава держави.

При цьому він констатував, що галузь охорони здоров’я України все ще перебуває у занедбаному стані: «А за цим стоять життя людей, незалежно від їхньої професії та фінансового забезпечення».

Як і годиться у таких випадках, Президент перерізав символічну стрічку перед входом до реконструйованого корпусу та оглянув його приміщення. Під час спілкування з лікарями Віктор Янукович поцікавився умовами праці медичного персоналу та запевнив, що влада продовжить підтримувати нововідкрите відділення: «Такі лікарні нам потрібні».

Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк запевнив Віктора Януковича, що у новому відділенні всі жителі області, які потребують відповідної медичної допомоги, зможуть її отримати, повідомляє прес-служба Президента. 

34,57 млн грн на реконструкцію радіологічного корпусу Київського обласного онкологічного диспансеру було витрачено не марно. Тут функціонуватимуть три відділення: променевої терапії, радіонуклідної діагностики та патогістологічна лабораторія.

У стаціонарі  щорічно лікуються понад вісім тисяч онкохворих, ще шість тисяч отримують медичну допомогу амбулаторно.

На виконання доручення Президента у державному бюджеті на поточний рік передбачено 80 млн грн для введення радіологічного відділення диспансеру в експлуатацію та вирішення питання оснащення його медичним обладнанням. Фактично профінансовано 60 млн грн.

За рахунок бюджетних коштів для відділення променевої терапії онкодиспансеру придбано сучасне діагностичне устаткування: лінійний прискорювач із системою планування, комп’ютерний томограф із функцією симуляції, апарат для внутрішньо-порожнинної брахітерапії.

Завершення реконструкції радіологічного корпусу й оснащення його найновітнішим обладнанням наблизили радіологічну службу диспансеру до європейського рівня. У стаціонарі проходять лікування понад 8 тисяч хворих на рік, ще 6 тисяч лікуються амбулаторно.

У ході урочистостей Віктор Янукович також наголосив, що питання зміцнення та збереження незалежності України має бути справою кожного громадянина нашої держави.

20 років, які минули з часу проголошення незалежності України, були періодом становлення Української держави. «Молоді люди, які народилися 20 років тому, сьогодні йдуть слідом за нами — їм будувати нашу країну. І та енергія, яка є у цьому поколінні, буде здатна підвищити якість життя кожної людини», — переконаний Президент.