НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ

Дикий випадок стався в четвер надвечір у місті Торезі Донецької області, де молодик, озброєний ножем, захопив у заручники двох жінок. Події розгорталися в місцевій аптеці, куди приблизно о сьомій вечора забіг зловмисник. Приставивши до шиї фармацевта ніж, агресивний відвідувач став вимагати, аби та віддала всі гроші з каси. У приміщенні аптеки в цей час перебувала ще одна жінка-покупець...

Після повідомлення до чергової частини міськвідділу міліції про надзвичайну подію був введений оперативний план "Заручник". До аптеки примчала слідчо-оперативна група на чолі з керівниками міськвідділу та наряди патрульно-постової служби. Появу правоохоронців знавіснілий грабіжник зустрів вимогою негайно видати йому певні ліки з наркотичною дією. У разі відмови погрожував убити обох заручниць.

Під час переговорів оперативники намагалися вмовити чоловіка відпустити жінок і пропонували йому ін'єкцію морфію, проте той відмовився. Тоді, аби відволікти увагу зловмисника і виграти час, йому запропонували шприц із звичайним фізрозчином. Коли молодик збагнув, що його ввели в оману, пригрозив, що розправиться із заручницями. Втім, не встиг: жінка-покупець заховалася в сусідньому приміщенні, а аптекарку оперативники буквально вихопили з торгового залу через двері, до яких вона підійшла. Розлючений чоловік кинувся з ножем на правоохоронців, які були готові до такого розвитку подій: кількома пострілами з травматичної зброї оперативники поранили нападника в ногу. Однак поранений норкозалежний не мав наміру здаватися і спробував зробити собі "харакірі" - штрикнув ножем у живіт. Однак затриманому надали медичну допомогу, загрози для його життя немає.

За фактом "НП" в аптеці слідчий відділ Торезького міськвідділу міліції порушив карну справу за статтею 147 КК України "Захоплення заручників", що передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі від п'яти до восьми років.