ОСТУП

 Україна покладає великі надії на головування сусідньої країни в Європейському Союзі

Одним із визначальних чинників сучасних українсько-польських відносин є підтримка Польщею євроінтеграційних прагнень нашої держави та конструктивний підхід Варшави до всебічного розвитку діалогу з Україною. Про це йшлося на зустрічі віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Тихонова з керівником Канцелярії Президента Республіки Польща Яцеком Міхаловським.

Під час переговорів Віктор Тихонов наголосив - Україна покладає значні сподівання на майбутнє головування Польщі в Європейському Союзі у другій половині 2011 року. "Ми розраховуємо на максимальну підтримку польського головування у завершенні переговорів та укладенні Угоди про асоціацію, а також створення зони вільної торгівлі Україна - ЄС, у забезпеченні реалізації положень Плану дій щодо безвізового режиму між Україною та Євросоюзом", - зазначив урядовець. За його словами, ми прагнемо також запозичити досвід Польщі у питанні участі в Європейському Енергетичному Співтоваристві.

Окрім цього, Україну цікавить вивчення польського досвіду проведення адміністративно-територіальної реформи. Про це того ж дня сказав на зустрічі з Державним секретарем Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Республіки Польща Томашем Сємоняком віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, повідомляє його прес-служба.

Започаткування такої роботи на постійній основі сприятиме проведенню реформування органів державного управління та місцевого самоврядування. Віктор Тихонов підкреслив: "Польський досвід нас цікавить у контексті, насамперед, регіонального та соціально-економічного виміру. Особливий наголос ми робимо на вивченні досвіду формування бюджетів органів місцевого самоврядування". Він також поінформував Томаша Сємоняка, що в Україні робляться кроки у напрямі реалізації нової регіональної політики та проведення адміністративної реформи.