РЕЗОНАНС

Глава уряду поцікавився станом розслідування ДТП на Чернігівщині 

Прем’єр-міністр України Микола Азаров провів зустріч із віце-прем’єр-міністром — міністром охорони здоров’я Раїсою Богатирьовою, яка також є першим заступником голови Урядової комісії з розслідування причин дорожньо-транспортної пригоди, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Медики прибули на місце пригоди за лічені хвилини.
Фото центру пропаганди УМНС у Чернігівській області

Раїса Богатирьова поінформувала Прем’єра про обсяг робіт, які були проведені профільними спеціалістами України з моменту надзвичайної ситуації. За її словами, Урядова комісія з розслідування обставин ДТП, яка була створена відразу ж після аварії, оперативно виїхала на місце аварії, провела кілька засідань, за результатами яких були прийняті відповідні рішення. Це дало змогу оперативно вжити заходів з надання необхідної допомоги по?страждалим.

«Під час засідання Урядової комісії в Чернігові були заслухані представники правоохоронних органів, Міністерства надзвичайних ситуацій, медики, головні лікарі обох лікарень, куди були доставлені постраждалі в аварії, а також голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко. Після цього було прийнято рішення провести обхід постраждалих і довести до їх відома інформацію щодо тих кроків, які здійснюються Українською державою за дорученнями Президента та Прем’єр-міністра», — повідомила Раїса Богатирьова. За її словами, ті постраждалі, які визнані транспортабельними, були доставлені літаками в Російську Федерацію. А нині в повному обсязі надають медичну допомогу особам, яких лікарі ще не дозволили транспортувати.

Прем’єр-міністр поцікавився станом здоров’я трьох постраждалих, які ще перебувають у лікарні. «Лікування надано у повному обсязі не тільки в першу хвилину, а й станом на сьогодні», — доповіла Раїса Богатирьова.

Віце-прем’єр-міністр — міністр охорони здоров’я наголосила, що всі дії українських фахівців отримали високу оцінку зі сторони Російського посольства в Україні. «Медична служба була на місці події через 10 хвилин після отримання сигналу. Всі служби, які були задіяні, спрацювали вчасно, оперативно та максимально професійно», — зазначила вона.

За словами Раїси Богатирьової, аварія під Черніговом, де загинули та отримали травми паломники з Росії, повинна стати для всіх уроком. На думку віце-прем’єр-міністра, є гостра потреба посилити контроль за станом здоров’я водіїв, яких відправляють у рейс. Також практика свідчить, що потрібно обмежити рух автобусів з людьми у нічну пору, суворо контролювати час, проведений за кермом, а також перевіряти наявність змінних водіїв в автобусах далекого сполучення у будь-яку пору доби. Крім того, на думку Раїси Богатирьової, пасажири обов’язково повинні мати страхові поліси. Є також необхідність забезпечити дисковий контроль в автобусах, які перевозять велику кількість людей, тобто оснастити ці транспортні засоби так званими чорними ящиками. Але все це не матиме результату, якщо не дотримуватися правил дорожнього руху. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»