НАЦІОНАЛЬНЕ ВИРОБНИЦТВО

Вітчизняні вагони мають неабиякий потенціал на внутрішньому і зовнішньому ринках збуту 

Першим пунктом робочої поїздки Президента Віктора Януковича на Полтавщину стало село Потоки Кременчуцького району, де глава держави взяв участь у відкритті Навчально-оздоровчого комплексу «Ерудит» Кременчуцького педучилища ім. А. С. Макаренка.

«Наші діти — це майбутнє, а обдаровані діти — це ті, за ким підуть інші», — урочисто промовив Віктор Янукович під час церемонії. Глава держави висловив сподівання, що цей навчальний заклад виховуватиме майбутніх учених, інженерів, будівничих сучасної України.

Президент подякував усім, хто доклав зусиль для втілення в життя ідеї створення навчального центру. Він також оглянув класи та інші приміщення комплексу. Керівництво закладу розповіло про умови навчання та відбору дітей на навчання.

Президент ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимир Приходько ознайомив Віктора Януковича з виробничим процесом на підприємстві. Фото Михайла МАРКІВА 

Віктор Янукович подарував колективу та вихованцям Навчально-оздоровчого комплексу «Ерудит» нове сучасне обладнання. Сертифікат на мультимедійний комплекс для класу математики Віктор Янукович передав після церемонії відкриття закладу.

Прес-служба глави держави інформує, що Навчально-оздоровчий комплекс «Ерудит» створено на виконання доручення Президента від 22 липня 2010 року щодо організації цілорічного оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Заклад діє на базі закритої школи-інтернату в селі Потоки і проводить цілорічне оздоровлення та навчання обдарованих дітей. До складу комплексу входять навчальний і спальний корпуси, їдальня, спортивно-ігрове містечко з футбольним полем зі штучним покриттям, тренажерний комплекс та майданчик для спортивних ігор.

У Кременчуку Віктор Янукович відвідав ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», поспілкувався з трудовим колективом і ознайомився зі зразками продукції заводу. Він, зокрема, оглянув вагони метро та міжрегіонального швидкісного електропотяга, пасажирський спальний вагон.

Генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак розповів Президенту, що його відомство планує закупити тисячу вантажних вагонів виробництва цього підприємства. Укрзалізниця та Крюківський завод спільно розробили кілька моделей таких вагонів, які вже успішно пройшли випробовування.

Президент також дізнався, що попри дещо вищу ціну нових вантажних вагонів порівняно з аналогами, купувати продукцію саме Крюківського заводу вигідніше. Ці вагони мають більший експлуатаційний ресурс, а відтак потребують менших витрат.

Звертаючись до працівників заводу, глава держави висловив переконання, що такі підприємства потребують державної підтримки, а також замовлень від ДП «Укрзалізниця». «Те, що ви робите, має надзвичайно велику перспективу, і держава це буде підтримувати», — відповів Віктор Янукович.

Він наголосив на важливості розвитку експорту української продукції. Бо лише за цієї умови можливе зростання національної економіки. При цьому Україні слід збільшувати додану вартість своїх товарів шляхом поглиблення переробки сировини, випуску більших обсягів готової продукції та її належного маркетингового просування на потенційних ринках збуту.

Крім того, Президент звернув увагу на колосальний інвестиційний потенціал України, який можна ефективно реалізувати тільки за інноваційно-інвестиційної моделі розвитку економіки.

Того ж дня у Кременчуці Віктор Янукович провів нараду з господарсько-адміністративним активом Полтавської області. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»