ДЕБЮТ  

У Національній філармонії відбувся перший творчий вечір поета-пісняра Анатолія Толстоухова 

"Все зміниться на краще, і рідна Україна, розквітне калиново наш український рід", - впевнений Міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов, творчий вечір якого відбувся в неділю у Колонному залі імені Миколи Лисенка Національної філармонії України. За словами Анатолія Володимировича, пісні він пише вже чотири роки, інколи чує їх по радіо, зі сцени, але ще жодного разу не мав повного уявлення про те, що вийшло з-під пера. Не вважав і не вважатиме себе поетом. Пісні створює як один із будівничих держави, адже за народження незалежної України голосував ще в ранзі народного депутата першого скликання. На його думку, форматів музичних зараз багато, а пісень мало, бо пісня - це коли в ній історія країни, душа людей. Каже, трохи дотримується принципу, що двох Поплавських країна не витримає, але знаходить формати, щоб інколи дозволити заспівати й собі.

Та на своєму творчому вечорі добродій Толстоухов не співав. Його пісні на музику Олександра Злотника, Євгена Браги, Олега Шака у супроводі Національного президентського оркестру (художній керівник і головний диригент - народний артист України Анатолій Молотай) і хору Київського академічного муніципального театру опери і балету для дітей та юнацтва (хормейстер - заслужений працівник культури України Анжела Масленнікова) виконували народні артисти України Віталій і Світлана Білоножки, Олександр Василенко, квартет "Гетьман", Володимир Засухін, заслужені артисти України Павло Мрежук, Катерина Бужинська, Тетяна Піскарьова, заслужений артист АР Крим Анатолій Юрченко, дипломант Міжнародного конкурсу вокалістів імені Бориса Гмирі Вікторія Осадчук, Олег Шак, Максим Кудлай. Прозвучав і фрагмент з музики Євгена Станковича до балету "Легенда про князя Кия", до створення якого причетний Анатолій Толстоухов. Він повідомив журналістам, що світова прем'єра цього балету відбудеться 12 грудня в Національній опері України. А наступного року буде ще одна прем'єра - мюзиклу, який називається "Сага о безумной любви".

"Я дуже радий, що політик, завантажений великою відповідальною державною роботою, знаходить час для творчості, що він відбувся у ній, - поділився зі мною враженнями від вечора Анатолія Толстоухова академік, головний диригент Державного українського народного хору імені Григорія Верьовки Анатолій Авдієвський. - Переконаний, що він уже має творчі здобутки і прекрасну перспективу як поет-пісняр. Ми з ним познайомилися не так давно, але я отримую від нього заряд енергії. Тому що цей чоловік ще й має прекрасні якості і просто як мудра людина. Свого часу я звернувся до Анатолія Володимировича по допомогу, коли був під загрозою все український дитячий конкурс хорових дитячих колективів в "Артеці", на який були запрошені і юні таланти з колишніх республік СРСР та зарубіжних країн. Автобуси вже налаштувалися на від'їзд додому, а це ж діти, а з дітьми матері, вчителі. І Анатолій Володимирович усе зробив, щоб цей конкурс відбувся. Він -людина, яка відчуває велику державну відповідальність".