Шановні співвітчизники!

Дорогі ветерани війни!

Сьогодні ми відзначаємо 67-му річницю визволення України від фашистських поневолювачів.

Долаючи жорстокий опір противника, воїни-визволителі в тяжких боях ішли зруйнованими містами і селами, аж поки на українській землі не залишилося жодного ворожого солдата.

Я вірю, що українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Ми завжди пишатимемося подвигом борців за свободу Батьківщини.

Обіцяю, що й надалі спрямовуватиму всі дії влади на посилення соціальної захищеності ветеранів Великої Вітчизняної війни, створення необхідних умов для гідного життя людей старшого покоління, які з честю виконали свою величну місію.

Вітаючи всіх громадян із цією знаменною датою, висловлюю слова щирої вдячності і глибокої поваги нашим уславленим переможцям.

Зичу кожному з вас, дорогі ветерани, доброго здоров’я ще на довгі і щасливі роки, сімейного затишку й добробуту.

Слава звитяжним визволителям України.

Президент України  Віктор ЯНУКОВИЧ

***

Шановні ветерани та співвітчизники!

Від усього серця вітаю вас із 67-ю річницею визволення України від фашистських загарбників!

Восени 1944-го на нашу рідну землю прийшло довгоочікуване, вистраждане в кровопролитних битвах визволення.

У війну, яку нав’язав людству фашизм, було втягнуто понад 40 країн світу. Україна стала однією з найбільш постраждалих — за роки Великої Вітчизняної війни загинув кожен шостий її громадянин. Міста і села були спустошені, заводи і фабрики вщент зруйновані, вся країна лежала в руїнах і згарищах.

Ніякою мірою не визначити сьогодні ціни ратного і трудового подвигу, який ви, шановні ветерани, присвятили визволенню та відродженню України.

Ви мужньо терпіли злидні, холод і голод у тяжкі повоєнні роки і знову перемогли, уже на трудовому фронті — підняли країну з руїн, відбудували міста і села, дали нове життя заводам і фабрикам.

Щиросердна вам синівська подяка та доземний уклін, дорогі ветерани, за все, що ви зробили та робите для щастя, миру і злагоди на українській землі.

У цей святковий день щиро бажаю усім вам здоров’я, довгих років життя, оптимізму і витримки, мирного неба над головою.

Вічна слава героям, що полягли в боях за свободу і незалежність України!

Слава воїнам-переможцям!

Прем’єр-міністр України  Микола АЗАРОВ