ПОЗИЦІЯ

У майбутньому його слід розвивати за моделлю Ганновер-мессе 

Перебуваючи з робочою поїздкою на Полтавщині, Прем’єр-міністр Микола Азаров не міг не зазирнути на Сорочинський ярмарок, який вирує у Великих Сорочинцях саме в середині серпня. Тут він поспілкувався з ярмаркувальниками, оглянув широко представлені експозиції українських виробників та їх найякісніші товари. 

Так, у рамках відвідання ярмарку Микола Азаров посидів за кермом сучасного вантажного автомобіля КрАЗ та ознайомився з найсучаснішими розробками ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Він підкреслив, що вітчизняні вагонобудівники розробили поїзд, який не поступається за своїми можливостями поїздам «Хюндай», закупленим у рамках підготовки до Євро-2012.

Це наштовхнуло Прем’єра на думку відмовитися від закупівлі «корейського дива»: «Хюндай» більше купувати не будемо, купуватимемо поїзди Крюківського заводу», — зазначив він, зауваживши, що українські потяги надійні та якісні.

«Це лише невелика частка того, що виробляє наша промисловість. Тому ярмарок може вийти на значно вищий рівень. І цим займатимемося», — підкреслив Микола Азаров. У цьому контексті з його вуст прозвучала пропозиція, аби Сорочинський ярмарок у перспективі змінив формат на міжнародний. 

«Сорочинський ярмарок має хороші традиції, він вже став брендовим — ярмарок отримав визнання не тільки в Україні, а й у світі. Вже час його виводити на серйозніший рівень», — підкреслив Прем’єр. Зазначивши при цьому, що вбачає його розвиток на зразок Ганноверського ярмарку, повідомляє де?партамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Побував Микола Азаров і на дослідній ділянці кукурудзи ДП «Дослідне господарство ім. Декабристів», після чого висловив думку про необхідність відкриття в області сучасного насіннєвого заводу: «Тим паче, що його зведення не вимагає залучення значних фінансових ресурсів, а ефект від будівництва й подальшої роботи буде значний».

На власні очі Прем’єр побачив стан пізніх зернових культур, зокрема кукурудзи. Він підкреслив, що через спекотну погоду врожай зернових у цьому році буде меншим порівняно з рекордним минулорічним. Однак завдяки вжитим урядовим заходам цінову стабільність на продуктову групу буде забезпечено.

У селі Білики Микола Азаров перевірив готовність місцевої середньої школи до початку нового навчального року, оглянув приміщення, в яких навчатимуться діти, та перевірив стан виконання урядового доручення щодо безумовного забезпечення школярів усіма потрібними підручниками.

Тут він дав завдання відремонтувати шкільний спортзал і реконструювати сільський дитячий садок, який тимчасово розташували у приміщенні школи. Вихователі підтримали ініціативу Прем’єр-міністра, оскільки, за їхніми словами, село розвивається, підвищуються показники народжуваності, і діти повинні мати хороші умови для зростання та навчання.

«Протягом року я обов’язково ще раз відвідаю Полтавщину і перевірю, чи виконано моє доручення», — наголосив Прем’єр-міністр. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»