МОНІТОРИНГ. Президент Віктор Янукович відзначає позитивну динаміку у вирішенні всіх питань, які стосуються співробітництва України та Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це він сказав у ході зустрічі зі співдоповідачами Комітету ПАРЄ з питань моніторингу Маріеттою де Пурбе-Лундін і Маіліс Репс.

Вже створено робочі групи, які контролюють виконання рішень, прийнятих ПАРЄ щодо всіх українських питань. «Приємно зазначити, що є позитивна динаміка у вирішенні цих питань за багатьма напрямками, і наша активна взаємодія з ПАРЄ цьому сприяє. Кожна зустріч дає нам можливість обмінюватися думками, інформацією і спільно вирішувати питання, які є зобов’язаннями України перед Радою Європи», — сказав він.

Членам Моніторингового комітету ПАРЄ Президентові було чим похвалитися. Фото Михайла МАРКІВА

На думку Віктора Януковича, можливість представників ПАРЄ працювати з різними державними інституціями в Україні створює умови й можливості для об’єктивної оцінки ситуації. Він сказав, що наша країна серйозно готується й до свого головування в ОБСЄ у 2013 р. В цей період Україна виконуватиме завдання, які перед нею постануть, використовуючи досвід головування в Комітеті міністрів Ради Європи.

Зі свого боку співдоповідачки Моніторингового комітету ПАРЄ позитивно оцінили досягнення України на шляху виконання зобов’язань перед Радою Європи. Вони дали високу оцінку прийняттю закону про громадські організації, а також нового Кримінально-процесуального кодексу, зазначивши, що цей документ отримав схвальні відгуки європейських експертів. Однак ще потрібен час на реалізацію важливих законодавчих змін та вдосконалення Конституції.

Окрім цього, Президент високо оцінив прийняття Закону «Про доступ до публічної інформації» в контексті нашого наближення до європейських стандартів. Говорив він і про те, що незабаром почне працювати Конституційна асамблея (пізніше глава держави підписав указ про її створення. — Ред.).

Україна також планує прийняти всі необхідні поправки до законодавства в рамках повноцінної імплементації нового Кримінально-процесуального кодексу. «У нас є план, і я думаю, ми за півроку встигнемо прийняти всі необхідні поправки до законів України, — а їх близько 300, — що дасть змогу в заплановані Кримінально-процесуальним кодексом строки ввести його в дію», — передає слова Президента його прес-служба. Глава держави також нагадав присутнім, що наприкінці квітня цього року на розгляд парламенту направлено законопроекти про адвокатуру і прокуратуру.

А завершив зустріч Віктор Янукович словами: «Ми готуємося до парламентських виборів. Перед нами стоїть завдання провести чесні, демократичні вибори». При цьому глава держави звернув особливу увагу на те, що в Україні ще за рік до виборів було створено необхідну законодавчу базу для їх проведення.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»