РОБОЧА ПОЇЗДКА 

У Миколаєві Президент взяв участь у святкуванні ювілею області  та запропонував шляхи розв’язання низки проблем   
 

Глава держави відвідав Миколаїв у дні святкування 75-річчя створення області та Дня міста. Тож його зустрічі були сприйняті городянами як подарунок до цих свят. Перша новина стосувалася приємної події: присвоєння Миколаївському державному аграрному університету високого статусу «Національний». Під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентами університету Віктор Янукович привітав всіх з цією подією та зазначив, що вона є результатом багаторічної праці колективу університету, його високого потенціалу та успішного інноваційного розвитку.

Також він зазначив, що нинішня зустріч — не тільки торжество, а й можливість поговорити про наболілі проблеми аграрно-промислового комплексу, головна з яких — недостатньо швидке просування реформ. «Аграрна реформа в Україні, — зазначив глава держави, — здійснюється в той час, коли в усьому світі дедалі гостріше постає проблема продовольчої кризи». Тож, вважає Президент, ми маємо розглядати аграрну реформу як один із напрямків безпеки розвитку нашої держави. Якщо на світових ринках триває зростання цін на основні продукти харчування, то ці тенденції мають розглядатися як серйозна можливість для українського аграрного виробництва. «А задля вирішення комплексу завдань в аграрному секторі, — продовжив Президент, звертаючись до присутніх, — нам необхідні висококваліфіковані кадри, які готує в тому числі і ваш університет. Слід зберегти зв’язок освіти, науки та виробництва, забезпечити якісну практичну підготовку аграріїв».

Подарунок «від Президента» отримали діти з сільських районів області. Так, глава держави вручив директорам шкіл регіону ключі від десяти мікроавтобусів, які доставлятимуть школярів із віддалених населених пунктів до навчальних закладів. Таким чином в Миколаївській області повністю завершено виконання державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус».

А на урочистих зборах з нагоди 75-річчя заснування області Віктор Янукович, окрім слів вітання, поставив серйозні завдання перед урядом та облдержадміністрацією. Він зазначив: «суднобудування — це символ Миколаївщини. Тут сконцентровано 55% усіх виробничих потужностей цієї галузі України. Але нам належить розв’язати накопичені за багато років проблеми». Насправді з трьох ключових суднобудівних підприємств замовлення на виробництво продукції має тільки Чорноморський суднобудівний завод. Незадовільний стан у заводів імені 61 комунара та «Океан». Тож Президент доручив: «уряду та Миколаївській облдержадміністрації вжити всіх необхідних заходів для сприяння цим підприємствам у пошуку замовлень, відновленні обсягів виробництва, погашенні боргів із зарплати».

Наприкінці зустрічі глава держави зазначив, що Миколаївщина має потужні резерви в різних галузях: в промисловості, транспорті, сільському господарстві, в курортній сфері. А реалізація цих резервів повинна працювати на одну мету — підвищення добробуту людей.