Віцепрезидент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде відвідала Україну з першим офіційним візитом. Вона громадянка Швеції та обіймає цю посаду з 1 травня 2020 року, де  керує стратегічною, аналітичною та операційною роботою банку і обміном знань у регіоні.

У присутності Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля й віцепрезидента Світового банку у справах регіону Європи  та Центральної Азії Анни Б’єрде було укладено дві важливі для України угоди. Фото надала пресслужба Кабінету Міністрів України

Під час візиту Анна Б’єрде зустрілася з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та членами уряду. Сторони обговорили продовження конструктивної двосторонньої співпраці, повідомляє департамент комунікацій Секретаріату Кабміну. «Вдячний за велику кількість проєктів, які ми вже успішно спільно реалізуємо в Україні. Наша держава потребує довгострокових програм співпраці та інвестицій. На сьогодні пом’якшення впливу коронавірусу на економіку залишається найважливішим завданням уряду», — підкреслив Денис Шмигаль.

У присутності Прем’єр-міністра України та віцепрезидента Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії було укладено дві важливі угоди.

Перша — це Договір гарантії (Україна — Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго») між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, що діє від імені Фонду чистих технологій. 

Друга — Угода про позику (Проєкт «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів») між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

«Радий, що сьогодні в нас є нагода підписати такі угоди. Це критично важливі проєкти. Вдячний нашим міністерствам, які спільно зі Світовим банком провели роботу й підготовку цих проєктів, і керівникам підприємств, які провели роботу, щоб підписання цих документів стало можливим», — наголосив Прем’єр-міністр.

У Світовому банку підтвердили, що організація є надійним партнером України та готова до довгострокової співпраці.

Того самого дня віцепрезидент Світового банку також зауважила в одному з інтерв’ю, що отримання Україною другого траншу «Позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення» на суму  350 мільйонів доларів залежить від підтримання адекватної макроекономічної бази. «Ми у Світовому банку пишаємося тим, що підтримали Україну в її зусиллях побудувати краще майбутнє, і далі підтримуватимемо ці зусилля», — зауважила вона.