З батьками Героя України учасника антитерористичної операції відомого оперного співака Василя Сліпака Надією Василівною та Ярославом Володимировичем зустрівся Президент Петро Порошенко. Він вручив їм Зірку Героя, якою Василя посмертно нагороджено за виняткову мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

Наша безмежна подяка батькам славетного Воїна й Громадянина. Фото Миколи ЛAЗAРЕНКA

Ділянка, де, обороняючи українську землю, ніс службу Василь, була важливою для українського війська. І саме завдяки його подвигу її вдалося зберегти. «Це надзвичайно важлива для України ділянка біля селища Луганське в напрямку Логвинового, коли з боку Дебальцевого на частину Збройних сил бойовики здійснили напад. Як справжній Герой він підняв наші війська в контратаку, вони закріпилися на позиціях. Він своїм життям, своїм героїчним вчинком врятував десятки життів наших солдатів», — наголосив Президент.

Унікальність подвигу Василя Сліпака не лише в його мужності та відданості рідній землі, а й у тому, що заради захисту України він покинув комфортне життя відомого співака в Парижі, вирушивши добровольцем захищати країну. «Коли в нас є такі Герої, як Василь, із таким духом, із такою силою, з такою любов’ю до Батьківщини, із таким прикладом життя — ми є й будемо непереможні», — цитує департамент прес-служби АП слова Петра Порошенка.

Війна на східних кордонах нашої країни триває фактично три роки, і за цей час українці заплатили найвищу ціну — життям найкращих синів і дочок, народжених на нашій святій землі. Росія, як зауважив Президент, сподівалася дуже легко, за кілька тижнів перемогти Україну, яка на той час не мала Збройних сил і зброї. Вона думала, що Україна роздерта зсередини, і Росія, яка має в десятки разів більший військовий бюджет, озброєна зброєю ХХІ століття, зламає українську волю.  «Але ми довели, що навіть якщо менше зброї, є відчуття, коли ти зі зброєю в руках захищаєш власну землю, борешся за кожен клаптик української землі, ми нікому її не віддамо і віддавати не збираємося», — підкреслив глава держави.

І героїчний характер Василя Сліпака, переконаний Петро Порошенко, сформувався саме завдяки патріотичному вихованню в сім’ї. «Позивний вашого сина був «Міф». Сьогодні цей позивний та ім’я вашого сина знає вся країна. Сотні українських хлопців хочуть бути схожими на нього», — наголосив Президент.

«Хочу подякувати разом з міністром оброни Степаном Полтораком, шановні Надіє Василівно та Ярославе Володимировичу, за сина. Бо коли маємо таких воїнів — Україна непереможна», — щиро звернувся Петро Порошенко до батьків Василя Сліпака.

Батько Героя Ярослав Сліпак подякував Президентові за високу державну відзнаку сина: «Ми вам щиро дякуємо, що пам’ятаєте про нашого сина. Якщо ми разом — ми непереможні».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»