ДОБРЕ СЛОВО

Вище керівництво держави привітало наших колег із професійним святом 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

Напередодні Дня журналіста Президент Віктор Янукович провів традиційну зустріч із представниками українських засобів масової інформації. Глава держави привітав запрошених із професійним святом та наголосив на важливості ролі ЗМІ у контексті розвитку країни.

Під час неформального спілкування учасники зустрічі обговорили широке коло актуальних економічних та політичних питань. Так, говорячи про розвиток держави, Президент наголосив на важливості розбудови інфраструктури країни, залучення інвестицій та розвитку державно-приватного партнерства. «Треба вкладати більше коштів в інфраструктуру, в розвиток регіонів. Якщо не вкладатимемо, не розвиватиметься країна», — зазначив Віктор Янукович. За його словами, для досягнення цієї мети вже у другому півріччі цього року по всій країні розпочнеться реалізація близько 800 інвестиційних проектів на суму до 50 мільярдів гривень.

Серед іншого Віктор Янукович підкреслив важливість просування національних інтересів держави, зокрема в контексті економізації зовнішньої політики країни, повідомляє прес-служба Президента.

У процесі неформального спілкування керівник «Національних інформаційних систем» телеканалу «Інтер» Євген Кисельов звернувся до Президента із проханням в отриманні українського громадянства.

Під час зустрічі президент «Українського Медіа Холдингу» Борис Ложкін передав главі Української держави подяку від керівництва Всесвітньої асоціації видавців газет і новин (WAN-IFRA) за сприяння у підготовці та проведенні Світового конгресу газетярів і Світового форуму редакторів, який відбувся в Києві у 2012 році. За словами Бориса Ложкіна, керівники WAN-IFRA під час зустрічей неодноразово наголошували, що в Україні відбувся один з найкращих конгресів.

У нашій газеті Галина Іщенко пише на теми промисловості і агрокомплексу. Фото Володимира ЗAЇКИ

А вчора кращих журналістів з усіх областей України у Клубі Кабінету Міністрів вітав глава уряду Микола Азаров. «Уряд високо цінує роботу засобів масової інформації. Добропорядна і об’єктивна оцінка роботи уряду загалом і міністерств, органів місцевої влади і місцевого самоврядування та надання громадськості різнобічної інформації надзвичайно важлива. Це передусім допомагає нам у роботі», — висловив свою позицію Микола Азаров.

Водночас він підкреслив, що уряд детально аналізує кожен сигнал мас-медіа про порушення, які відбуваються на місцях, і за цими фактами проводяться розслідування та надається відповідна оцінка і, зокрема, приймаються і кадрові рішення щодо тих чи інших керівників.

«Робота ЗМІ доповнює професійно орієнтовані системи контролю, які є в уряду і міністерств, вона допомагає нам тримати ситуацію під контролем і об’єктивно приймати рішення. Тому хочу щиро подякувати журналістам за вашу роботу», — наголосив Микола Азаров.

Він також вважає, що одним із пріоритетів журналістської діяльності має бути поширення позитивного досвіду й позитивного сприйняття життя загалом. Один сюжет на телебаченні, одна замітка у пресі може вирішити майбутнє людини, доленосно вплинути на все її подальше життя. 

Цього святкового дня, за доброю традицією, не обійшлося й без приємних моментів. Прем’єр-міністр вручив багатьом запрошеним урядові відзнаки, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Неабияк потішило, що серед нагороджених — оглядач відділу економіки та державного управління нашої газети Галина Іщенко. Вона, як і багато з її колег, отримала від Миколи Азарова букет червоних гвоздик і цінний подарунок — елегантний жіночий годинник.

«Подібні вироби, напевно, є в багатьох, але годинниками від Прем’єр-міністра України  може похвалитися далеко не кожен», — зауважив Микола Азаров.

Завершилися урочистості традиційним келихом виноградного іскристого напою, яким глава уряду особисто привітав кожного з учасників зустрічі, що, поза всяким сумнівом, запам’ятається нашим колегам на все життя.