ПАРТНЕРСТВО 

Реалізація заходів, спрямованих на євроінтеграцію та ефективність розпочатих у нашій державі реформ, потребують залучення успішного досвіду інших країн. Про це заявив віце-прем'єр-міністр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, який відвідав з візитом Естонію. Там український урядовець провів переговори з Прем'єр-міністром Андрусом Ансіпом та Державним секретарем Хейккі Лоотом, повідомляє прес-служба віце-прем'єра. Під час зустрічей сторони обговорили актуальні аспекти реформування податкового та пенсійного законодавства, а також системи соціального захисту населення.

Особлива увага на переговорах приділялася досвіду Естонії в галузі євроінтеграції. Сергій Тігіпко та Андрус Ансіп відзначили високі темпи розвитку відносин між Україною і Естонією в політичній, економічній та культурно-гуманітарній сферах.

Основною темою зустрічі Сергія Тігіпка з Державним секретарем Естонії Хейккі Лоотом стали шляхи реалізації адміністративної реформи та боротьба з корупцією тощо. Як зазначив Сергій Тігіпко, одним із результатів двосторонніх переговорів стали домовленості про надання уряду нашої країни допомоги з боку Естонії в реалізації реформи соціального сектору, зокрема, в рамках створеного в Таллінні Центру Східного партнерства.