ЮНІ ОБДАРОВАННЯ

У Сімферополі завершився конкурс «Ми — діти твої, Україно!»

Цей захід, що проходить уже в шосте, збирає у своє коло талановитих дітей з усього Криму і розкриває їхні вокальні таланти та майстерність у декламуванні поезії. Головна умова для учасників — виконання виключно українською мовою, оскільки основна мета — вдосконалення навичок володіння державною мовою. 

Як виявилося з часом, це не стало перепоною, адже рік у рік дітей-учасників стає дедалі більше. «Колись у нас було втричі менше конкурсантів і для їхніх виступів вистачало одного дня, а тепер ми ледь вкладаємось у три, — розповів член журі вокального конкурсу заслужений працівник культури України Богдан Безкоровайний. — Мене надзвичайно тішить і те, що він уже давно став багатонаціональним».

Традиційно конкурсну програму відкривали найменші. У багатьох із них це був перший виступ у житті перед професійним журі. Однак вони  сміливо виходили перед аудиторією слухачів і дзвінко та впевнено декламували поезії Тараса Шевченка, Лесі Українки, Максима Рильського,  багатьох сучасних українських і зокрема кримських поетів. Малі вокалісти теж змогли здивувати своїм виконанням зовсім не дитячих пісень.

 

Вероніка Яровцева, Світлана Осадченко та Анастасія Мінаєва вразили і співом і цікавими образами.
Фото ВІКЦ

У другій віковій категорії 11—13 років у номінації «вокал» змагалися близько тридцяти дітей: солісти, дует, квартет і кілька ансамблів, які обрали складні для виконання естрадні пісні  з репертуару сучасних популярних виконавців.

Гостра боротьба за перемогу розгорнулася й у читців: понад 50  учасників узяли участь у змаганні. І виступів — щирих, переконливих, з виразною дикцією та сценічною емоційністю — було багато. 

Останнього дня творчого марафону змагалися учасники віком 14—17 років, які вже неодноразово брали участь у  конкурсах. «Це був справжній зорепад талантів, які з юних років освоюють техніку вокального мистецтва під керівництвом учителів музики, вдосконалюють свою виконавську майстерність», — наголосили організатори заходу. До виконання всім добре знайомих пісень долучались і слухачі. Не пасли задніх і декламатори поезії, які майстерно вживалися в образи. 

Було надзвичайно приємно, що діти всерйоз готували не лише номери, а й до дрібниць продумували сценічні костюми. Приваблювали українські народні костюми з різними цікавими дизайнерськими рішеннями.

Переможці конкурсу отримали нагороди від організаторів. До грамот і дипломів додалися туристично-краєзнавчі видання товариства «Україна-Світ», українськомовні компакт-диски та книжки. Відзначили нагородами і педагогів, вихованці яких протягом багатьох років виборюють призові місця в цьому конкурсі.