РОБОЧА ПОЇЗДКА

У Кіровограді Президент відкрив обласний перинатальний центр 

Головну увагу під час робочої поїздки на Кіровоградщину Президент Віктор Янукович приділив реформуванню медицини. А саме тим аспектам реформи, які стосуються охорони матері і дитини. Він взяв участь у відкритті Кіровоградського обласного перинатального центру, який побудований у рамках Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства». Тож цю подію глава держави назвав одним із важливих кроків не лише для області, а й для всієї України у контексті національної медичної реформи.

Охорона матері та дитини, на переконання Президента, є одним із визначальних пріоритетів реформування медицини: «Якщо держава візьме під свою опіку людину від самого народження — в нас буде майбутнє». Окремо він подякував меценатам, які долучилися до реалізації проекту, назвавши це прикладом державно-приватного партнерства. У цілому, вартість проекту з будівництва обласного перинатального центру становила 35,4 млн грн. 22,6 млн грн були витрачені на придбання медичного обладнання. А благодійні фонди передали центру техніку для відділення інтенсивної терапії новонароджених на 4,3 млн грн.

Техніку, яку передали благодійні фонди, не має аналогів у країні. Фото Михайла МАРКІВА

Керівник Кіровоградського обласного перинатального центу Тетяна Мітєва розповіла, що заклад щороку може приймати 2,5 тис. породіль, зокрема жінок з найскладнішими патологіями, адже пологові палати тут оснащені найкращим сучасним обладнанням, аналогів якому немає в Україні.

Вже по завершенні урочистостей Віктор Янукович провів розширене засідання наглядової ради Національного проекту «Нове життя».

На Кіровоградщині Президент також ознайомився з роботою технічного центру з обслуговування літаків Міжнародної акціонерної авіакомпанії «УРГА». Там він оглянув док-ангар, де проводяться роботи з обслуговування літаків, і дав високу оцінку роботі центру та якості надання ним послуг.

«Ваша робота заслуговує на те, щоб її підтримати, навести за приклад для інших регіонів. Я із задоволенням приїхав подивитися на цей об’єкт», — передає слова Президента його прес-служба. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»