ЗУСТРІЧ

Від вітчизняної наукової спільноти держава чекає нових ідей

Президент Віктор Янукович переконаний, що однією з важливих складових інноваційного розвитку нашої держави повинна стати модернізація науки. Про це він заявив під час зустрічі з Бюро Президії Національної академії наук України.

«Наша мета — разом із Національною академією наук розглянути питання модернізації науки, об’єднавши нашу науку, освіту та реальний сектор економіки», — сказав глава держави. За його словами, сьогодні, на жаль, наука, як і інші сфери розвитку країни, переживає непрості часи.

Орден Свободи  — найвідомішому вітчизняному науковцю. Фото Михайла МАРКІВА 

Президент водночас наголосив, що ідея інноваційного розвитку України була, є і залишається актуальною. Він висловив переконання, що без технологічного оновлення виробництва та промисловості неможливий якісний рух вперед, випуск конкурентоспроможної продукції тощо. «Потрібний технологічний ривок, який би створив умови для підняття рівня конкурентоспроможності нашої промисловості», — зазначив Віктор Янукович.

Глава держави привітав Бориса Патона з 50-річчям перебування на посаді президента Національної академії наук України та вручив йому орден Свободи. Віктор Янукович подякував знаному науковцю за його піввікову плідну роботу на посаді керівника Національної академії наук, повідомляє прес-служба Президента.

«Нам зараз треба подивитись, як ми будуватимемо сучасну модель науки, поєднану з освітою, виробництвом та економікою. Я розраховую на те, що ця робота буде вестися разом із вами», — сказав Віктор Янукович, звертаючись до Бориса Патона.

Президент НАНУ в свою чергу подякував главі держави за увагу до питань розвитку науки та освіти в Україні. «Ми в Національній академії наук будемо намагатися й надалі будувати свою роботу так, щоб розвивати усі галузі науки: природничі, гуманітарні й технічні», — сказав Борис Патон. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»

Зустріч з Бюро Президії Національної академії наук України. 27 лютого 2012 року. Фоторепортаж Махайла МАРКІВА