Прем'єр-міністр доручив у законопроекті "Про освіту" максимально врахувати думку викладачів і студентів

Прем'єр-міністр Микола Азаров заслухав доповідь міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника про хід обговорення проектів законодавчих змін до Закону України "Про освіту". "Я хотів би, щоб ті проекти закону "Про освіту", які подані народними депутатами на розгляд Верховної Ради, були детально проаналізовані Міністерством освіти. Необхідно провести консультації як з керівництвом вузів, так і з студентською спільнотою: максимально проаналізувати і узагальнити пропозиції, доповісти уряду про результати цієї роботи, і потім уряд прийме рішення", - наголосив Микола Азаров.

Дмитро Табачник поінформував, що законопроект, розроблений Міністерством освіти і науки, молоді і спорту, відповідає європейським зразкам. Він пройшов широке обговорення у 900 вишах, на нарадах ректорів за участю органів студентського самоврядування: "Ми отримали 3500 поправок та пропозицій, які зараз опрацьовуються. В основних параметрах, я думаю, ми можемо об'єднати всі проекти".

Дмитро Табачник додав: головна мета змін до Закону "Про освіту" - дати максимальну свободу університетам щодо визначення навчальних програм, запрошення викладачів, використання власних коштів.

"Завдання уряду - провести реформу таким чином, щоб підняти якість освіти, наблизити нашу систему до найкращих європейських зразків. Безумовно, все це має бути економічно обгрунтованим і мати перспективу в економіці знань. А під час підготовки законопроекту необхідно знайти порозуміння як у студентському середовищі, так і у викладацькому. Я прошу до цього питання поставитись надзвичайно серйозно", - цитує главу уряду департамент інформації та комунікацій з громадськістю КМУ.