УРОЧИСТОСТІ 

Відтепер НОК презентуватиме спортивний рух у нововідкритому Олімпійському домі
 

Відкриття головного офісу Національного олімпійського комітету — Олімпійського дому приурочене до старту ХХХ Літніх Олімпійських ігор, які проходитимуть цього року в Лондоні з 27 липня до 12 серпня. Приміщення, розташоване за адресою вул. Хорива, 39-41, має стати осередком олімпійської громадськості в Україні і дасть змогу гідно презентувати олімпійський рух нашої держави. Тож в урочистих заходах узяли участь Президент Віктор Янукович, представники Кабінету Міністрів, Верховної Ради, президент НОК Сергій Бубка, олімпійські чемпіони та представники іноземних дипломатичних представництв.

Глава держави зазначив:  «Нам вкрай необхідне створення умов для людей, які рухають фізкультуру і спорт у світі, рухають його в суспільстві і пропагують здоровий спосіб життя людини».

Він нагадав, що підготовка професійних спортсменів, зокрема олімпійців, вимагає великої віддачі і від тренерів, і від самих спортсменів. А важливою складовою розвитку вітчизняного спорту, на його переконання, є наявність сучасної спортивної інфраструктури.

Президент України презентує в столиці Олімпійський дім. Фото Михайла МАРКІВА

Президент подякував тим, хто присвятив життя олімпійському руху. Він окремо побажав спортсменам національної олімпійської збірної успіхів і високих досягнень на ХХХ Літніх Олімпійських іграх і висловив сподівання, що до цих змагань спортсмени підготувалися ефективно.

«Приємно відкривати Олімпійський дім. Ми багато років працювали над тим, щоб олімпійці отримали свій дах над головою. Це історична подія. Тож зробимо той крок, про який мріяли», — підкреслив Віктор Янукович та разом з президентом НОК і дво?разовою олімпійською чемпіонкою Ніною Бочаровою перерізав символічну стрічку.

Вже в Олімпійському домі Сергій Бубка провів для глави держави екскурсію. Зокрема, Президент побачив виставку видавництва «Олімпійська арена», де представлені тематичні книжки для дітей та юнацтва, й отримав у подарунок книжку «Олімпійська надія» про видатних олімпійців України.

А підсумок урочистих заходів підбив Сергій Бубка: «Переконаний, ця подія дасть додатковий поштовх і подвійну мотивацію та сили в розбудові олімпійського руху, боротьбі за медалі в Лондоні та отриманні права на проведення зимових Олімпійських ігор в Карпатах 2022-го».