80 новеньких квартир отримали люди, які потрапили в біду. 12 травня стався вибух у миколаївській багатоповерхівці на вулиці Лазурній, 40. Постраждалі згадують: думали, що почалася війна.

Внаслідок вибуху було пошкоджено два під’їзди, де зареєстровано понад 200 громадян. Загинуло семеро людей.

Постраждалі завдяки міській та обласній владі жили в готелі «Турист» до останнього дня. А день вручення ключів від квартир, безумовно, запам’ятався всім. Він був світлим, сонячним, теплим. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк виступив коротко і конкретно. Він зазначив, що завдяки спільним зусиллям обласної влади та уряду за державні кошти було придбано 80 квартир.

«Коли я вперше приїхав сюди, всі, мабуть, подумали, як завжди: приїхав, пообіцяв і нічого не зробить. Але квартири видано».

Ці довгоочікувані входини Марина Власюк запам’ятає надовго. Фото з урядового порталу

Уряд виділив перший транш — 141 мільйон гривень на придбання житла для родин військовослужбовців, які виїхали з Криму. Прем’єр попросив голову ОДА так само оперативно дати змогу військовослужбовцям отримати квартири.

На запрошення новоселів Арсеній Яценюк відвідав одну із квартир. Родина Власюків гостинно привітала гостя. А найбільше за всіх раділа маленька Марина, яка отримала від Прем’єра в подарунок величезного ведмедика, якого тут-таки назвала Потаповичем.

Цього самого дня Арсеній Яценюк передав дві бойові машини військовим. Так, 79-та окрема аеромобільна бригада отримала нову броньовану машину швидкої медичної допомоги «Святий Миколай». Понад 15 тисяч миколаївців зібрали кошти, тож і машина справедливо стала народною. Це вже четверта машина, виготовлена на Миколаївському бронетанковому заводі та відправлена в зону АТО. А прикордонники отримали модернізований БТР-Д.

Керівник уряду впевнений, що, крім техніки, потрібні відповідні навчання. Тому разом з Національною гвардією опрацьовують ідею військово-тактичного підготовчого центру в Київській області.