НАГОДА

Президент зустрівся з відомими в країні представницями прекрасної статі 

За круглим столом разом із Віктором Януковичем у залі державних заходів Адміністрації Президента зайняли місця 30 відомих жінок. Серед них: віце-прем’єр-міністр — міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, радник Президента — керівник головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань АП Ганна Герман, голова Комітету ВР з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва, співачка Катерина Бучинська, акторка Ольга Сумська, тренер з художньої гімнастики Альбіна Дерюгіна, Леся Гонгадзе, викладачі сільських шкіл.

Вітаючи жінок з прийдешнім святом 8-го Березня, Президент подякував їм за активну громадянську позицію. «Ваш авторитет є стабілізуючим фактором у суспільстві, барометром, який визначає ті чи інші події. Переконаний, що майбутнє держави пов’язане з настроєм жінок. Бажаю вам гарного настрою, який впливатиме на загальний настрій країни», — сказав Віктор Янукович.

Компліменти Президента не залишають байдужою жодну жінку. Фото Михайла МАРКІВА

Кількома штрихами він означив кроки влади у найближчій перспективі. Перший із них — розбудова мережі сучасних перинатальних центрів. Уряд забезпечить це до початку 2015 р. У цьому контексті Президент нагадав, що незабаром відкриється четвертий в країні заклад — у Донецьку.

Тож планується на найвищому рівні захищати молодих матерів, забезпечити їм не гірші, ніж у Європі, умови народження дітей. Тут глава держави покладає надії на копітку роботу нещодавно призначеної віце-прем’єра — міністра охорони здоров’я.

Також важливо реформувати систему первинної меддопомоги. За словами Президента, на найвищому рівні її надаватимуть в Україні вже до кінця 2014 року. Нині готується й програма, пов’язана із розбудовою мережі сучасних медичних закладів другого та третього рівнів.

Повернувшись до сьогоденних реалій, глава держави зазначив: в Україні активно реалізовуватиметься програма з будівництва доступного житла. Важливо, що завдяки їй українці матимуть змогу отримати власну домівку, зростатиме національна економіка та розвиватиметься внутрішній ринок. «Ми видаватимемо кредити громадянам на 10—15 років під дуже малі відсотки і будуватимемо таке житло. Ця програма дозріла, і ми до неї готові», — резюмував Президент, додавши, що розпочаті у 2010 р. реформи набиратимуть обертів, працюючи на покращення життя людей.

Згодом Віктор Янукович надав слово і запрошеним жінкам. Зокрема виконавиця головної ролі у фільмі «Тіні забутих предків» Лариса Кадочникова попросила Президента звернути особливу увагу на молоде покоління акторів. «Щоб світ до нас повернувся, потрібно берегти таланти. Нині в нас панує посередність. І талановита молодь здебільшого планує виїжджати за кордон», — констатувала вона.

А директор Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Ганна Сазоненко попросила приділяти більше уваги вихованцям шкіл, які не мають змоги отримати гідну вищу освіту та бути затребуваними в державі.

Насамкінець Президент вручив державні нагороди і сфотографувався на пам’ять із запрошеними жінками.